Kültür ve tarihin buluşma merkezi olan Kahramanmaraş'ta 11 ilçe bulunmaktadır. Yapay zeka teknolojisinin son dönemlerde şehir isimlerine farklı bir bakış açısı katması, Kahramanmaraş'ın ilçeleri için de bir "Acaba ne olurdu?" sorusunu gündeme getirdi.

Kahramanmaraş'ın ilçeleri, her biri ayrı bir güzellik olan Onikişubat, Dulkadiroğlu, Elbistan, Afşin, Türkoğlu, Pazarcık, Göksun, Andırın, Çağlayancerit, Nurhak ve Ekinözü'dür.

Kahramanmaraş’ın ilçelerinin yeni isimleri

Yapay zeka, Kahramanmaraş'ın bu eşsiz yerlerine yeni bir kimlik kazandırmak için yeni isim önerilerinde bulundu. İşte onların yeniden doğuş hikayesi:

Dulkadiroğlu'na İsmailbey diyebilir, Onikişubat'ı Karatoprak olarak anabiliriz. Afşin artık Ekinçayır, Andırın ise Gülbahçe. Çağlayancerit'in Akçalı, Ekinözü'nün Gölbahçe , Elbistan'ın Elmaslı olarak anılmasını önerdik. Göksun'un ismi de Göksu olarak değişti. Nurhak'ta suyun doğduğu yerle bütünleşip Doğansu diyoruz, Pazarcık için Karadeniz ve Türkoğlu için İpekçe.

Kahramanmaraş hangi bölgede?

81 il içerisinde öne çıkan ilimiz olan Kahramanmaraş, ilk yerleşim yerlerinden biri olma özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. 1973 yılından itibaren Kahramanmaraş olarak bilinen bu şehir, ticaretin de geliştiği bir merkezdir. Üç bölgenin kesişim noktasında yer alan Kahramanmaraş, hava durumuna dahi çeşitlilik katabilmektedir. Kuzey kısmında karasal iklim hüküm süreken, güneyinde Akdeniz iklimi yaşanmaktadır.

Kısacası, Kahramanmaraş'ın çeşitli ilçelerine yapay zeka tarafından önerilen yeni isimler, belki de bu güzel ilçelerin çeşitli özelliklerinin daha iyi vurgulanması için bir fırsattır.

Kaynak: Haber Merkezi