Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bugün bir askeri üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu duyurdu. Öte yandan 22 Aralık'taki acı haberle birlikte iki günde 12 asker şehit olmuş oldu. 

Ülkemizi yasa boğan haberle ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu Başkanı Kadri Ay şöyle konuştu;

“Bulgaristan’da 1984’te uygulanan zorunlu asimilasyon girişimine karşı düzenlenen protesto yürüyüşü sırasına annesinin kucağında, vurularak şehit edilen 17 aylık Türkan Feyzullah’ı, ölümünün 39. yıl dönümünde Türkan Bebek ile Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Harekatı sırasında şehit düşen 12 askerimizi saygı ile anıyoruz. Tarih boyunca coğrafyamızda Türk varlığı sürekli saldırıya uğruyor. Şehitler veriyoruz. Türk Milletinin coğrafyamızda var olması için, bizlerin yarınları için şehit olan vatandaşlarımızı saygı ve özlem ile anıyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Kimliğimiz ve varlığımız için şehit düşen vatandaşlarımızı unutmayacağız”

Kaynak: Beste Temel