Yüzünüze, cildinize, saçınıza iyi gelen bir ürün mü arıyorsunuz? Artık durun çünkü arayış içinde olduğunuz o tek ürünü buldunuz. Öyle bir ürün istiyorum ki hem cildimize hem saçıma hem de vücuduma iyi gelsin diyorsanız aloe verayla henüz tanışmamışsınız demektir. Gelin bin bir derde devam alan aloe vera bitkisine birlikte bakalım.

Kullanılmadığı yer yok

Mısır’da ölümsüz bitkisi olarak anılan aloe verayı hemen hemen her yerde kullanabilirsiniz. Elinden düşürmeyeceğiniz bir ürün olan bu bitki birçok sorununuza çare olacak. Yüz ve vücut bakımdan, saç güzelliğinden sağlığa kadar her kulvarda güçlü bir bitki. Hatta zayıflamaya çalışanların dahi yağ yakıcı metabolizmayı hareketlendiren özelliği sayesinde tercih edilen gözde bir bitki. 

Aloe veranın saç ve vücuda faydaları nedir?

Saçları beslerken parlatan özelliği de bulunan aloe vera saçlarınızın güzelliğinin sırrı olacak. Parlak, canlı ve güçlü saçlara sahip olmanın yolu aloe veradan geçiyor. İçeriğinden emin olduğunuz aloe vera jeli barındıran şampuan tercih edebildiğiniz kadar evinizde saksıda bulunan aloe verayı da kullanabilirsiniz. Bitkinin yapraklarından çıkardığınız jeli maske olarak saçınıza uyguladığınızda saçlarınızdaki farkı hemen göreceksiniz. Jeli yaklaşık 30 dakika saçınızda bekletip iyice durulayın. 

Vücudunuzda bulunan yaralara, kaşınan egzama ve sedef rahatsızlıklarınıza ve hatta yanıklarınıza dahi aloe verayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Yazın güneşten yanmış cildinizde en büyük yardımcınız olacak. 

Aloe veralı sabundan gelen yüz güzelliği

Lekesiz, siyah noktasız bir cilde sahip olmak mı istiyorsunuz? Bu konuda da imdadınıza aloe vera yetişecek. Edindiğiniz aloe veralı sabunu sabah ve akşam olmak üzerine cilt temizliğinde kullanarak bakımınıza dahil edebilirsiniz. Aloe veralı sabun cildinizi nemlendirip beslerken aynı zamanda etkili bir temizlik yapıp cilt tonunuzun eşitlenmesinde de büyük rol oynayacak. İstediğiniz sonuç için düzenli kullanımını aksatmayın.

Kaynak: Haber Merkezi