Genel seçimlere ittifak kurarak giren CHP ile İYİ Parti arasında gerilim devam ederken, Meral Akşener “81 ilde kendi adaylarımızla yerel seçimlere gireceğiz” açıklaması yapmıştı. Bu açıklamanın ardından CHP-İYİ Parti bölünmesinin en çok yaşandığı illerden olan Eskişehir’de İYİ Parti’nin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. İYİ Parti’nin CHP’li Yılmaz Büyükerşen’in olası adaylığına karşı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak çıkaracağı ismi belirledi. 

İYİ Parti lideri Akşener, 27 Eylül 2023 Çarşamba veya 29 Eylül 2023 Cuma günü Eskişehir’e gelerek Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacak. Üstelik bu adayın CHP’ye çok uzak bir aday olmayacağı ifade ediliyor. 

Akşener Eskişehir adayını en geç Cuma günü açıklayacak

Gazeteci İsmail Saymaz’ın verdiği bilgiye göre, Akşener önümüzdeki hafta Eskişehir’e gelerek partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayını açıklayacak. İzmir’den sonra Eskişehir’i adayını tercih edecek İYİ Parti genel başkanı, en geç Cuma günü Eskişehir Büyükşehir adayını duyuracak. Akşener daha sonra sırasıyla Antalya ve Balıkesir adaylarını da kamuoyuna ilan edecek. 

Saymaz: Eskişehir adayı CHP’ye uzak bir isim değil

“Eskişehir Büyükşehir’e ilişkin İYİ Partililerin büyük bir sorunu var” diyen İsmail Saymaz “Yılmaz Hoca seçim çalışması sırasında ‘İYİ Parti’ye değil CHP’ye oy verin’ demiş. Bundan ötürü kırgınlık gerekçesi öne sürüyorlar. İYİ Parti’nin Eskişehir için çıkaracağı isim CHP’ye çok uzak bir isim olmayabilir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi