İYİ Parti’nin, Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı’nda göstereceği belediye başkan adayları belli oldu. Adayları il başkanı Emine Edizgil duyurdu.

Edizgil, Tepebaşı belediye başkan adayının henüz belli olmadığını belirtirken, Büyükşehir adayının Melih Aydın, Odunpazarı adayının ise kendisinin olacağını ifade etti. 

İsmi Eskişehir Büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçen Nebi Hatipoğlu’nun ise büyükşehir adaylığını istemediği, ‘ben vekilliğe devam edeceğim’ dediği öğrenildi. 

Edizgil, Hatipoğlu’nun büyükşehir adaylığından vazgeçmesi sonrasında Melih Aydın’ın büyükşehir adayı olarak açıklanacağını söyledi.

                                              ***

Evet efendim; İYİ Parti’de merakla beklenen adaylık süreci, Edizgil ve Aydın’ın isimlerinin açıklanmasıyla büyük ölçüde netleşti.

Ne var ki bu kritik gelişme pek çok soru işaretini de beraberinde getirdi.

Günlerdir Büyükerşen’i dilinden düşürmeyen…

Karşısında aday olurum diyen…

Kendisini tuzu kuru olarak niteleyen…

Büyükerşen’e yönelik ‘tüp bitmeye yakın harlı yanarmış’ benzetmesini atfeden, İYİ Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu neden bu sözlerini unuttu ve büyükşehir belediye başkan adayı olmadı?

                                                             ***

Bir diğer yandan; aday isimlerinin belirlenmesine ramak kala kendi adaylığını rafa kaldırıp, ‘büyükşehir adaylığı konusunda bir oda başkanıyla görüşüyoruz’ diyen Hatipoğlu’nun bu sözü de havada kaldı.

                                                           ***

Tüm bunlarla birlikte; açıklamanın zamanlaması da oldukça manidar.

İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil adayları açıklıyor, bir saat sonra partinin Genel Başkanı Meral Akşener’in adayları açıklamak için Salı günü (yarın) Eskişehir’e geleceği haberi geliyor.

İyi hoş da efendim; merkezdeki üç belediyeden ikisinde kimlerin aday olacağını, Edizgil zaten çok önceden açıkladı.

Peki adaylık açıklaması için neden Akşener beklenmedi?

Hatipoğlu’nun üzerinde beliren adaylık baskısını kırmak için mi acele edildi?

                                                          ***

Ve son olarak efendim; siyasette eşine az rastlanır bir duruma tanık olduğumuzu da belirtmemiz gerek.

İYİ Parti’nin Odunpazarı belediye başkan adayını, adayın kendisi açıklıyor. Edizgil, Odunpazarı adayının kendisi olduğunu ilan ediyor.

Gerçekten şaşırmamak elde değil.

Genel Başkan, parti sözcüsü, yerel yönetimlerden sorumlu yöneticiler dururken, kişinin kendisinin ‘aday benim’ diye açıklama yapması, kurumsal siyasetle bağdaştırılabilecek bir durum olmasa gerek.

Yorum sizlerin…

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

 

GÜNÜN SÖZÜ:

Her şey kendi karşıtı ile beslenir; benzerin benzere hiçbir faydası yoktur.

- Platon