Mikrodalgalar modern mutfaklarda hızlı ve etkin ısınmayı sağlayan vazgeçilmez eşyalar olmuştur. Ancak bazı yiyecekler mikrodalgada ısındığında tehlikeli hale gelebilir. İşte sonucu istenmedik durumlara neden olan ve mikrodalgaya asla atılmaması gereken yiyecekler.
Kabuklu yumurta:
Mikrodalgaya atıldığında patlama riski taşıyan kabuklu yumurta, yanık ve ciddi yaralanmalara neden olabilir.
Sarımsak:
Sarımsak mikrodalgada patlama veya yangına yol açabileceği için kesinlikle mikrodalgada ısıtılmamalıdır.
Acı biber:
Çiğ tüketilebilen ender besinlerden biridir ancak mikrodalgada ısınması durumunda sizin için kötü sonuçlar doğurabilir. Acı biberin yüksek ısıya maruz kaldığı mikrodalgadan çıkan buhar cildinizde ve gözünüzde yanmaya neden olabilir.
İşlenmiş et:
Bu et türleri mikrodalga radyasyonuyla reaksiyona girebilen nitrat düzeyine sahiptir ve bu durum sağlığınıza zarar verabilir.
Anne sütü:
Mikrodalgada ısıtıldığında bebeğin bağışıklığını güçlendiren proteinler azalmaya başlar. Bu nedenle, anne sütünü ılık su dolu bir kabın içerisinde bekletmenizi öneririz.
Domates sosu:
Her türlü soslu yemek, özellikle domates sosu mikrodalgada kapaksız olarak ısındığında temizlemesi zor bir karmaşaya dönüşebilir.
Dondurulmuş et:
Dondurulmuş etler, mikrodalgada eşit şekilde ısınmayabilir ve bazı bölgeler donmuş kalabilir. Bu durum, etin çeşitli yerlerinde hızlı bir şekilde bakteri üremesine yol açabilir.
Su:
Mikrodalgada ısındığında elinize sıçrayabilir ve ciddi yanıklara neden olabilir.
Bu yiyeceklerin mikrodalgada ısındığında tehlike yaratabileceğini unutmayın.