Anne kurabiyesi, çocukluğumuzda beslenme çantalarının, yetişkinliğimizde ise çayın yanında vazgeçilmez bir lezzet olmuştur. Ancak evde yapılan kurabiyelerin bayatlamaması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları vardır. 15 yıllık pastane ustası Zeliha Tezcan, anne kurabiyesinin tarifini paylaştı ve yapımı sırasında bilinmesi gereken 4 önemli noktayı açıkladı. 

Zeliha Tezcan’a göre bu tarifi uygularken öncelikle malzemelerin doğru ölçüde kullanılmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca hamuru yoğururken fazla sertleşmesine engel olacak şekilde dikkatli bir şekilde yoğurulmalı. Pişirme aşamasında ise fırının sıcaklığı doğru bir şekilde ayarlanmalı ve kurabiyelerin üzeri kızarmadan alınmalı. Bu püf noktalarına dikkat ederek evde en lezzetli anne kurabiyelerinizi hazırlayabilirsiniz.

Anne kurabiyesi için malzemeler 

1 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

Yaklaşık 6-6,5 su bardağı un

İsteğe bağlı kuru üzüm

Anne kurabiyesi tarifi

Un ve kuru üzüm dışındaki tüm malzemeler bir araya getirilerek iyice karıştırılır.

Un azar azar eklenir ve yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.

Kuru üzüm eklenir ve hamur iyice yoğrulur.

Avuç içinden iri parçalar koparılarak istenilen şekiller verilebilir.

Kurabiyelerin üzerleri toz şekere batırılır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

Önceden ısıtılmış 170-180 derece kızgın fırında, kurabiyeler nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun!

Anne kurabiyesinin püf noktaları

Hamurun kıvamı ele yapışan ve yumuşak olmalıdır.

Kurabiye şekilleri verilirken el hafifçe yağlanmalıdır.

Fazla un ilave edilmesi durumunda, kurabiyeler sertleşerek kuru olabilir.

Kurabiyelerin yayılmasını önlemek için fırına kızgın bir şekilde verilmelidir.

Tarifte belirtilen karbonatın kullanılması önemlidir.

Kaynak: Haber Merkezi