Türkiye'nin havacılık alanındaki önemi de giderek artan Eskişehir, günümüzde eğitim, sivil havacılık ve savunma sanayinde önemli bir konumda bulunuyor.

Sektör ihtiyaçlarına uygun bilgi ve beceriye sahip teknik personelin yetiştirilmesi amacıyla Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yanı sıra, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi de eğitim veriyor. Ayrıca Türk Hava Kurumu'na ait olan İnönü Havacılık Eğitim Merkezi de her yıl yüzlerce yeni havacı yetiştiriyor. Gökbey, Anka, Aksungur, Bayraktar gibi uluslararası projelerde yer almış büyük havacılık şirketleri de Eskişehir’de bulunuyor. 

Havacılık ve aviyonik sistemler alanında gerçekleştirilecek panel Eskişehir’in önemini bir kere daha ortaya koydu. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda gerçekleştirilecek olan ‘Havacılık ve Aviyonik Sistemler Paneli’nde sektördeki güncel gelişmelerin yanı sıra geleceğe yönelik vizyon ve stratejilerin tartışılacağı bir platform oluşturulması hedefleniyor. 

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, TUSAŞ Motor Sanayii, 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Alp Havacılık, Coşkunöz Havacılık, Savronik ve Tronik Havacılık firmalarının sunumlarına ek olarak, ‘Çağdaş Türk Havacılığı'nda Aviyonik Sistemlerin Son Durumu" konulu panel oturumunda birçok önemli isim konuşmacı olarak yer alacak.

Eskişehir’de teknoloji bağımlılığı masaya yatırıldı Eskişehir’de teknoloji bağımlılığı masaya yatırıldı

Panel 14 Mayıs 2024 Salı günü gerçekleşecek. 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı