Halılar bir yandan eve sıcak bir ortam katarken, diğer yandan topladıkları tozlarla ev temizliğine katkıda bulunuyorlar. Ne yazık ki halıların üzerine sıklıkla bir şeyler dökülmesi kaçınılmaz bir durum ve bu kazaların odak noktası olan bu alanları temizlemek genellikle oldukça zor olabiliyor. Ancak bu yazıda önerilen yöntemlerle her tür halıdan leke çıkarmak artık zor bir işlem olmayacak.

Halı lekesi nasıl çıkar? 

Tuz, Türk mutfağında çeşitli yemeklere eklenirken aynı zamanda farklı kullanım alanlarına da sahip olabiliyor. Bu alanlardan biri de temizlik. Örneğin tuzu halıya serpiştirdiğinizde, temizlik adına inanılmaz bir mucize ile karşılaşırsınız. Halıdaki lekeleri çıkarmak için lekenin üzerine tuz serpiştirin ve birkaç saat bekletin. Bekleme süresinin ardından süpürge veya elektrikli süpürge yardımıyla tuzu temizleyin. Bu yöntemle halınızdaki tüm lekeler yok olacaktır.

Hala halıdaki çay ve kahve lekeleri konusunda endişeli misiniz? İşte size genelde bu tür lekeler için etkili olan başka bir yöntem daha. Öncelikle lekeyi daha fazla yaymamak ve fırçalamamak için dikkatli olun. Bir kaşık bulaşık deterjanı bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu bir kabın içinde karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekenin üzerine uygulayın. Sünger ile temizlemeye devam edin ve leke tamamen yok olana kadar uygulayın. 

Kaynak: Haber Merkezi