Sarmaşıklı Cami ve siyaset...

Tepebaşı Hal Cami’nin (Sarmaşıklı Cami) yıkılması, geçen yıl Aralık ayında gündeme gelmiş ve konu yerel de olduğu kadar ulusal arenada da geniş yankı uyandırmıştı.

Caminin yıkılarak, bölgede başka bir yere inşa edilecek olması da tansiyonu düşürmeye yetmezken, Büyükerşen ve Ataç eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

                                                   ***

Peki ya sonrası?..

Konu ilgili dönemdeki Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısına da damga vururken, Büyükerşen’in gündem dışı iddialarıyla konu farklı bir boyuta taşınmıştı.

Başkan Büyükerşen’in, ‘hastanelerde, trafik kazalarında tazminat için komisyoncu çalıştıranlar, emlak alım satımlarında komisyonculuk yapan siyasiler bununla yetinmiyor olacaklar ki milletvekilliğine niyetliler’ sözleriyle, nedendir bilinmez ama yaşanan polemik bir anda son bulmuştu…

Yazının devamı için tıklayınız...

Kesikbaş yapıyor, Güler izliyor…

Eskişehir Sanayi Odası’nın geleneksel ‘Aile Şenliği Kahvaltısı’, bu sene de yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın hayata geçirdiği bu etkinlikle; üyelerin ve ailelerinin bir şenlik ortamında birbiriyle tanışması ve birlikte keyifli vakit geçirmesi amaçlanıyor.

Dayanışma adına son derece önemli bir organizasyon olduğu bir gerçek.

İmkanı olan tüm STK’ların da örnek alması gerek.

                                                      ***

Hal böyle olunca; hemen herkesin aklına aynı soru geliyor:

Sanayi Odası bu ve benzeri etkinliklerle sürekli gündeme gelirken, Eskişehir Ticaret Odası neden böylesi bir çaba içerisine girmiyor?

Yazının devamı için tıklayınız...

Meclisin saygınlığına gölge düşürülmemeli…

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, istenmeyen görüntülere sahne oldu.

İnanılmaz bir gerilimin hakim olduğu toplantıda, deyim yerindeyse kıyamet koptu.

                                                    ***

Söz konusu menfi süreç; Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in gündem dışı söz isteyen AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Özcan’ın konuşmasına süre kısıtı koymasıyla başladı. 

Bu durum üzerine Büyükerşen ve Özcan arasında bir polemik yaşandı.

Özcan’ın ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Mustafa Önder konuştuğu sırada ise, AK Partili meclis üyeleri salonu terk etti. Tam da bu esnada AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Birsen ile CHP Meclis Üyesi Mustafa Önder arasında sözlü hakarete varan bir tartışma yaşandı. Önder, Birsen’in sözleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Tartışma devam ederken Başkan Büyükerşen oturumu kapattı ve “Bu böyle devam edecek seçime kadar” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayınız...

Büyükerşen aday yapılmayacak mı?..

Yerel seçimlere altı ay gibi bir süre kala Eskişehir siyaseti için sürpriz gelişmeler ve flaş açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Dün bunlara bir yenisi daha eklendi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilmeyeceğini söyledi.

Altaylı şöyle konuştu;

“Kemal Kılıçdaroğlu hepimizi aptal yerine koymaya devam ediyor. Kişiyi nasıl bilirsin karşındaki gibi yapmaya devam ediyor. O kadar aptal değiliz. Bugün kendisine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Paçana güveniyorsan, hadi gel İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday ol. Çünkü zaten belli ki Ekrem İmamoğlu’nu aday yapmamak için 40 takla atıyorsunuz. İmamoğlu’nu aday yapmayacaksınız öyle ya da böyle bir gerekçe bularak. İki kişiyi aday yapmak istemediklerini biliyorum. Bu iki kişi kim biliyor musunuz? Bir tanesi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı diğeri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Yani bunca zamandır Eskişehir’de çok büyük başarıyla belediye başkanlığı yapan çok değerli hocamızı aday yapmayacaklar. Ben bunu biliyorum. Yapmamak için türlü takla atıyor. Yok yaşı var diyecek, yok o yaşlandı diyecek o diyecek bu diyecek, parti içinde bunların konuşulduğunu duyuyorum.”

Yazının devamı için tıklayınız...

 Herkes unutsa bile arşiv asla unutmaz!..

Uzmanlardan, Eskişehir’de yaşanabilecek olası bir deprem konusunda peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Daha önce fay hattı üzerinde bulunan 24 ilin içinde Eskişehir de sayılmıştı. Yer Bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “24 kentimiz doğrudan doğruya fay hatlarının üzerinde oturuyor. Yani bu kentlerin içinden geçiyor bu faylar. Bu şehirler gerçekten riskli” dedi. 

Uzmanlık alanı paleosimoloji (depremler oluştuktan çok sonra eski deprem izlerinin araştırılması) olan Dr. Ramazan Demirtaş da Eskişehir'in deprem riskine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Ramazan Demirtaş, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi kampüs alanından fay geçtiğini ve fay yasasının geçerli olması durumunda üniversitenin mevcut yerinden taşınmasının bile söz konusu olabileceğini” söyledi.

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi