AK Parti’de geri sayım başladı…

Yerel seçimlere dönük yol haritasını giderek netleştiren AK Parti, özellikle kaybedilen ve yıllardır kazanılamayan büyükşehirler için harekete geçti.

Peki AK Parti’nin bu noktadaki yol haritası nasıl olacak?

Bu konuyu 4 ana başlık altında özetlemek mümkün.

·         AK Parti’nin 7 Ekim 2023'te yapılacak kongresi ile yerel seçim çalışmaları için resmi start verilmiş olacak.

·         Kongre sonrası önce aralarında Eskişehir’in de bulunduğu büyükşehir belediye başkan adayları özel bir lansman ile kamuoyuna açıklanacak. Daha sonra da il ve ilçe belediye başkan adayları belirlenecek. Kasım ayına kadar tüm adayların netleşmesi hedefleniyor.

·         AK Parti, seçim öncesi teşkilatlarda kırgınlık, sıkıntı yaşanmaması amacıyla belediye başkan adayları için temayül yoklaması yapmayı düşünmüyor. Bunun yerine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi yaptırdığı anketlerle adayların halktaki karşılığına bakacak ve buna göre karar verilecek.

Yazının devamı için tıklayınız...

Edizgil’in rüyası gerçek olacak mı?..

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in, Afyonkarahisar’da yaptığı “Biz İYİ Parti olarak herhangi bir iş birliği yapmayacağız. Tüm siyasi partileri yerel seçime tek girmeye davet ediyorum” açıklamasını değerlendiren Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil “Biz 14 ilçeye de büyükşehir belediyesine de adayımızı çıkaracağız. Ama burada farklı bir ittifak yapılacaksa tabi ki bizim de birtakım isteklerimiz olacak” dedi. 

                                                                  ***

Evet efendim; açıklamaları okudunuz…

Edizgil’in bir rüyası var ki hemen herkes biliyor: ‘Odunpazarı Belediye Başkanlığı.’

Edizgil’in “burada farklı bir ittifak yapılacaksa tabi ki bizim de birtakım isteklerimiz olacak” ifadesi de bunun bir yansıması.

Yazının devamı için tıklayınız...

Hatipoğlu aday olmaya cesaret edebilecek mi?..

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in “yerel özellikler ve talepler doğrultusunda, elbette iş birlikleri olabilir. Ancak biz İYİ Parti olarak herhangi bir iş birliği yapmayacağız” sözlerinin ardından, Eskişehir’deki siyasi tablo da netleşmeye başladı.

Akşener’in bu yaklaşımı, Eskişehir’de İYİ Parti’nin kendi adaylarıyla seçime girmesinin de önünü açtı.

                                                            ***

Bu gelişmelerin ardından ise tüm gözler, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’na çevrildi.

Neden derseniz; Hatipoğlu kısa bir süre önce yaptığı açıklamalarla Büyükerşen’i hedef almış ve belediye başkan adaylığına yeşil ışık yakmıştı.

Yazının devamı için tıklayınız...

Vali Aksoy’un yaklaşımı örnek alınmalı…

30 Ağustos Zafer Bayramı, dün tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı.

Dile kolay; Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 101. yılı…

Bu vesile ile bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını, kanlarını feda eden başta Uluönder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize bir kez daha sonsuz şükranlarımızı sunarız.

                                                                     ***

Zaferin 101. yılında Eskişehir’de de çeşitli etkinlik ve kutlamalar gerçekleştirildi. Bu amaçla Eskişehir Valiliği de her sene olduğu gibi bir resepsiyon düzenledi.

Ne var ki bir ayrıntı fazlasıyla dikkatimizi çekti.

Kabul töreni adıyla gerçekleştirilen program, DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nün bahçesinde gerçekleştirildi.

Yazının devamı için tıklayınız...

İttifak olursa Hatipoğlu ve Edizgil ne yapacak?..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "yerel seçimlere ayrı ayrı girelim" çağrısı gündemde ilk sıralardaki yerini korumaya devam ediyor. Son olarak İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkartacaklarını belirtmesi üzerine Akşener'den açıklama geldi. Akşener, "Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez.” ifadelerinde bulundu.

                                                      ***

Şüphe yok ki; İYİ Parti’de yaşananlara akıl sır erdirmek gerçekten kolay değil. Parti sözcüsü ayrı telden çalıyor, genel başkan ayrı telden…

İYİ Partili kurmaylardan hemen her gün yerel seçimlere yönelik birbiriyle örtüşmeyen açıklamalar geldiğine tanık oluyoruz.

Hadi hepsini geçtik diyelim; partinin lideri Akşener’in bile sözleri kimi zaman birbirine ters düşüyor.

Bir gün çıkıyor ‘ittifak yapmayacağız’ diyor. Ertesi gün çıkıyor ‘ortak adaya kapalı değiliz’ diyor.

Bu da yetmiyor; ‘tüm siyasi partilere seçimlere tek başına katılma çağrısı’ yaparak, ‘siz yapmasanız da biz tek başımıza yarışacağız’ diyor.

Yazının devamı için tıklayınız...

Editör: Şehir Gazetesi