Akşener’in kararı Eskişehir’deki hesapları karıştırdı…

İYİ Parti, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği kritik toplantıyla yerel seçimlerde izleyeceği yol haritasını belirledi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını söyledi. Karar Eskişehir’de de uygulanacak.

İYİ Parti’nin bu kararı ile, Türkiye genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de “CHP ile ittifak yapılacak mı yapılmayacak mı” tartışmaları sona ermiş oldu. İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kendi adayını çıkaracak. CHP’li Yılmaz Büyükerşen’in olası büyükşehir adaylığına ise İYİ Parti destek vermeyecek. 

Söz konusu karar bir anlamda malumun ilamı oldu....

Yazının devamı için tıklayınız…

İYİ Parti’de adaylar kimler?..

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi İYİ Parti’de flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 81 ilde kendi adayları ile seçime girme kararı olan partinin, Odunpazarı Belediye Başkan adayı kısmen belli oldu. 

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı konusu ile ilgili olarak, “Benim adaylığım da söz konusu, ben de düşünüyorum. Daha önce vekil olmayacağımı söylemiştim ama asla belediye başkanı adayı olmayacağımı söylememiştim. Genel başkanımızla görüşeceğim ve bir haftaya kadar netleşecek. Genel merkezimizle görüştükten sonra il başkanlığından istifam söz konusu olacak” diye konuştu.

                                                           ***

Evet efendim; açıklama bu şekilde....

Yazının devamı için tıklayınız…

Hatipoğlu nereye koşuyor?..

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yerel seçimle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. tv100’de yayınlanan Taksim Meydanı programına konuk olan Hatipoğlu çok konuşulacak sözlere imza attı. 

Hatipoğlu’nun açıklamasının satır başları şu şekilde:

Eskişehir’de AK Parti kazanırsa rahatsız olmam.

Tüp bitmeye yakın harlı yanarmış (Yılmaz Büyükerşen’e söylüyor).

Büyükşehir için bir oda başkanıyla görüşüyoruz.

                                                      ***

Evet efendim; Hatipoğlu’nun, büyük sansasyon yaratan konuşmasının konu başlıklarını gelin hep birlikte kısaca değerlendirelim:...

Yazının devamı için tıklayınız…

Siyasete kurban edilen bir park…

Şehr-i Derya Parkı

Eskişehir’in en vizyonlu parkı olacağı sloganıyla, 2013 yılında görkemli bir törenle açıldı.

1 milyon metrekare alanı ve 5 bin kişilik kapasitesiyle, Türkiye'nin en büyük park ve piknik alanlarından biri olarak hizmet vermeye başladı.

2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Kazım Kurt ile parkın çehresi değişti. Eskişehirliler Şehr-i Derya Parkı’na akın etmeye başladılar. Havası, manzarası, güvenliği, temizliği ile sadece Eskişehir’de değil tüm Türkiye’de örnek gösterilen parklardan biri oldu.

                                                     ***

Ve yıl 2017…

Park Odunpazarı Belediyesi’nden alınarak DSİ’ye devredildi.

Vatandaşlar giremesin diye parkın kapıları kapatıldı. İlgili dönemde yerel basın ve bazı siyasetçiler bu yaşananlara tepki gösterse de nafile.

Zaman geçti; en büyük alışkanlığımız bir kez daha nüksetti ve konu unutuldu....

Yazının devamı için tıklayınız…

Hatipoğlu aday olmaktan korkuyor mu?

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, gün aşırı yaptığı birbirinden çarpıcı açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor.  Son olarak tv100’de yayınlanan Taksim Meydanı programına konuk olan Hatipoğlu çok konuşulacak sözlere imza attı ki ilgili açıklamaları “Hatipoğlu Nereye Koşuyor?” başlığı ile geçtiğimiz gün köşemizde yorumlamıştık.

                                              ***

Gelinen noktada önemli bir anekdotu da gözden kaçırmamak lazım.

Hatipoğlu katıldığı bu televizyon programında, partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kim olacağı konusunda şu ifadelere yer verdi:

“Dün bir oda başkanıyla başkanlıkla ilgili görüştük. Kendisi de istekli bu konuda, İYİ Parti’den aday olma konusunda. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz.”...

Yazının devamı için tıklayınız…

Editör: Şehir Gazetesi