Nabi Avcı cephesinde dikkat çeken hareketlilik…

Nabi Avcı Eskişehir siyasetinin en önemli isimlerinden biri.

Dile kolay tam 12 yıl süresince Eskişehir milletvekili olarak görev yaptı.

14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde ise yeniden aday gösterilmedi ve liste başındaki yerini hemşehrisi Fatih Dönmez’e bıraktı.

                                                       ***

Avcı’nın şu anda siyasette aktif bir görevi yok. Ne var ki son zamanlarda Eskişehir’de fazlasıyla mesai harcadığına tanık oluyoruz.

Son olarak ise İnönü’deki Havacılık Festivali’ne katılan Avcı, burada bir de konuşma yaptı.

Şüphe yok ki; Avcı’nın, aktif siyasette olmamasına rağmen, son zamanlarda çeşitli vesilelerle Eskişehir’de boy göstermesi fazlasıyla dikkat çekiyor.

Ne var bunda diyenler olabilir. Bu suretle; alışılagelmişin dışında bir durum olduğunu belirtmemiz gerekir.

Bilindiği üzere; Avcı milletvekili olarak görev yaptığı dönemlerde de şehre pek fazla gelip gitmediği yönünde eleştiriler alıyordu. Dahası kendisi de bu eleştirileri bir anlamda kabul ederek; ‘beni Hamamyolu’nda göremezsiniz, beni görmek için eserlerime bakmanız yeterli’ yanıtını veriyordu.

Yazının devamı için tıklayınız

Bu kadarı da fazla!..

Eskişehir’in kanayan yarası olan o konu, sosyal medyada da gündem oldu.

Park, piknik ve mesire alanı gibi yerlerde alkol tüketildiğini gösteren fotoğraf ve yorumlar, acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülere pek çok kişiden tepki gelirken, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy göreve davet edildi.


Soruna kayıtsız kalmayan kişilerden biri de Askon Eskişehir Şube Başkanı Semih Ünlü oldu. Ünlü, ilgili paylaşımı etiketleyerek şu açıklamayı yaptı: “Uygun denetim mekanizmalarını çalıştırarak ve vatandaşları bilinçlendirerek kamuya açık alanlarda alkol tüketiminin kontrol altına alınması, birlikte yaşadığımız toplumun güvenliğini, refahını ve genel yaşam kalitesini korumak adına gereklidir. Eskişehir’de bu konuda gerekenin yapılması için ilgili tüm kurumlarımızı göreve davet ediyoruz.”
                                                            ***
Gazetemiz okurlarının hatırlayacağı üzere; bu sorun 2022’nin Ağustos ayında ‘YAŞANANLARA DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?..’ başlığı ile Şehrin Yorumu köşesinde yer almış ve şu ifadelere yer verilmişti:

“Özellikle Sümer Mahallesi bu konuda başı çeken ve en fazla şikâyetin geldiği bölge olarak karşımıza çıkıyor. Sinanlı Sokak başta olmak üzere Porsuk Bulvarı Samimiyet Sokak ve Dede Korkut Parkı içerisinde hoş olmayan manzaralardan bütün mahalle halkı bıkmış durumda.

Malum bir söz vardır; ‘içki şişede durduğu gibi durmaz’ derler.

Bölge sakinlerinin anlattıkları ve gazetemiz editörünün bizzat olay yerindeki incelemeleri de bu sözü fazlasıyla doğruluyor…

Dahası böylesi taşkınlıkların önünü açan ve kafes dövüşlerini aratmayan görüntülere sahne olan bölgede, sadece alkol mü kullanılıyor diye düşünmeden edemiyor insan.

Daha başka neler kullanılıyor ya da nelerin ticareti dönüyor olabilir?

Yazının devamı için tıklayınız

Günay’dan manidar paylaşımlar…

Emine Nur Günay…

Yakın zamana kadar Eskişehir siyasetinin en önde gelen isimlerinden biriydi.

Yaklaşık sekiz yıl boyunca AK Parti Eskişehir Milletvekili olarak görev yaptı. Ne var ki; deyim yerindeyse şehirle doku uyuşmazlığı yaşadı. Bu uyuşmazlık sadece şehirle sınırlı kalmadı, partisinin Eskişehir kurmaylarıyla da sık sık sorunlar yaşadı. Son genel seçimlerde ise, Eskişehir yerine İstanbul 1. Bölgeden milletvekili aday adayı oldu. Bu hareketi Eskişehir’le bağlarını tamamen kopardı şeklinde yorumlandı. Gelin görün ki; yine de milletvekili aday listelerinde kendisine yer bulamadı ve aktif siyasete son vermek zorunda kaldı.

Ve o gün bugün Sayın Günay’dan ses seda çıkmadı.

                                                       ***

Vefanın önemini bilenlerdeniz…

Bu sebeple; eski vekilimiz Sayın Günay neler yapıyor diye merak ettik ve sosyal medya paylaşımlarına bir göz atalım dedik.

Yakın zamanda yaptığı iki paylaşım dikkatimizi çekti. Hele biri var ki bu kadar da olmaz dedirtti.

                                                     ***

Eskişehir eski Milletvekilimiz geçtiğimiz günlerde şu paylaşımda bulunmuş: ‘Dünya’nın merkezi İstanbul.’

Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’nde doğan, bilgeliği ve mizahı ile dünyaya ün salan ve şehrimizin en önemli değerlerinden biri olan Nasreddin Hoca’nın ‘Dünya’nın merkezi burasıdır’ sözünü İstanbul’a atfetmiş.

Yazının devamı için tıklayınız

Süllü ile Reyhan atışmasında kim haklı…

Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün Eskişehir’i Ankara, İstanbul, Kütahya, Bilecik, Bursa’ya bağlayan, sanayici ve vatandaşlar için çok büyük öneme sahip olan çevre yolu ile ilgili sorusuna Bakan Uraloğlu, “Herhangi bir projemiz bulunmamaktadır” yanıtını verdi. Verilen yanıta çevre yolu üzerinden seslenen Süllü “Şu hale bakın, görün yol ne halde! Eskişehirliler her gün bu çileyi çekiyor” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün çevre yolu ile ilgili bu sözlerine, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan’dan yanıt gecikmedi.

Reyhan, “Eskişehir Çevre Yolu sorunu çözülsün demiş. Şu hale bakın yol ne halde demiş. Yol açmadığınız ve yol bırakmadığınız için çevre yolu şehrin bütün yükünü taşıyor. Çevre yolu transit geçişler nedeni ile mi sıkışık? Yoksa şehirde yol kalmadığı için ve kullanabildiğimiz tek yol olduğu için mi bu denli sıkışık görünüyor?”  sözleriyle karşılık verdi. 

                                             ***

Evet efendim; tarafların çevreyolu sorununa dair ifadeleri bu şekilde.

Peki kim haklı?

Her iki isim de haksız.

Yazının devamı için tıklayınız

Akşener’in Büyükerşen’le ilgili açıklaması ve işin perde arkası...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube’daki programında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Akşener şöyle konuştu;

“Beni ve İYİ Parti’yi düşmanlaştırarak AK Parti bünyesinden bizim üzerimizden Sayın Kılıçdaroğlu’na gelebilecek oylar ya da aday gösterdiğimiz kişiye gelebilecek oyların önü kesildi. Buna da çanak tutuldu. Mesela Eskişehir’de ben Yılmaz Hoca’yı çok severim, çok da sayarım. Hemşehrimdir. Ama ilginç bir şey oldu. Nebi kardeşimiz niye tepki gösterdi. Çünkü arkasında büyük bir kızgınlığı var. Ailece görüştükleri Hoca’nın iddiaya göre, yani kendisine bildirilene göre, “İYİ Parti milletvekili çıkaramaz, dört çıkaralım” diyerek gezmesi. Bunlar insanları kırıyor.”

                                                        ***

Evet efendim; İYİ Parti Lideri Akşener’in Büyükerşen’e yönelik ifadeleri bu şekilde.

Neymiş?

Hatipoğlu’nun, Büyükerşen’e tepki göstermesinde önemli bir gerekçesi varmış.

O gerekçe neymiş?

Büyükerşen, ‘İYİ Parti milletvekili çıkaramaz, dört çıkaralım’ diye gezmiş.

Bu iddiayı Akşener’e kim söylemiş?

Yine Hatipoğlu söylemiş.

Peki Akşener ne yapmış?

Hatipoğlu’nun bu sözlerine hemen inanmış…

Yazının devamı için tıklayınız

Editör: Şehir Gazetesi