Gereksiz işler bunlar

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamuran Arıkan konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “İstanbul merkezli Sosyal Enstitü Merkezi var. Şu anda Eskişehir’de böyle bir uygulama yok ve hatta uygulamaya bir tepki olduğu için de, bu program hayata geçirilmedi yani. İlk önce öğretmenlere link atılmıştı. Katılım için bir siteye yönlendiriyorlardı. Şu an oraya giriş dahi yapılamıyor. Tepki var, şu an İstanbul’da dahi uygulama kalmış gibi. Açık ve net bunlar gereksiz işler. Eğitimdeki ana meseleleri görmeden topu taca atma meselesi. Bu işleri bırakıp Milli Eğitimin gerçek sorunları ile uğraşmaları gerekir”

Kim nasıl giyineceğini bilmez mi?

Eğitim açısından çok sayıda sorun olduğunu ancak bu sorunlarla ilgilenilmediğini ifade eden Arıkan, “Eğitimin gerçek sorunları, öğretmenin, okulların sorunu belli. Bunu yapacağına sorunları çözsünler, okulların temizlik sorunlarını çözsünler. Asıl meselelere yoğunlaşmadan göstermelik iş yapıyorlar. Bu uygulama gerekli miydi, hayır. Kim nasıl giyineceğini bilmez mi? Üniversiteden mezun olmuş kişiye giyim dersi mi vereceksiniz, herkes kendine yakışanı giyinir. Bu açık ve net.  Boşuna kamuoyunu işgal ediyorlar, gereksiz bir iş. Gerçek sorunlarla uğraşılmalı” 

Gürcan daha önce de tepki çekmişti

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, Dünya Kupası’nı kazanarak olimpiyatlara katılmaya hak kazanan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etmek için sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunmuştu. Paylaşımda yer verilen fotoğrafta, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın oyuncuların bacaklarının buzlanması şok etkisi yaratırken, Ayşen Gürcan’ın bu tavrı Eskişehir başta olmak üzere tüm yurtta tepkiyle karşılanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi