Gür, uzun ve kıvrık kirpikler aynı zamanda doğallığıyla kendini belli eden kaşlara kim sahip olmak istemez ki? Her kadının hayali sağlıklı kaş ve kirpiklere sahip olmak. Peki bunun için neler yapılabilir birlikte inceleyelim.

Yüzümüzün ifadesi hem bizim için hem de karşı taraf için her zaman birtakım şeyler anlatır. Bazen bir bakış bile her şeyi anlatmaya yeter. Yapaylıktan uzak daha doğal ve bakımlı kaş ve kirpikler her zaman tercihiniz olmalı. Kalem gibi çizilmiş kaşlarla ifadenizi değiştirmekle birlikte kötü görüntüye de sahip olmuş olursunuz. Her daim güler yüzlü olup daha dikkat çekici olmak istiyorsanız kaşlarınız ve kirpikleriniz orantılı, canlı ve gür olmalı. 

İnce kaşlardan uzak durun

Daha canlı gür doğal bakışların sırrı doğru ve kararında alınmış kaşlardan geçiyor. Bir zamanların modası ince kaşlardan kesinlikle uzak durmalısınız. O dönemi artık arkamızda bıraktık. İnce kaşlarla demode görünmekle birlikte ifadenizin de çok değişeceğini aklınızdan çıkarmayın. Günümüzde artık alınmayan kaşlar bile tercih edilirken asla ince kaş hatasına düşmeyin. Doğal ve kararında alınmış kaşlar en doğru tercih olacaktır. 

Cildimize özenli davrandığımız gibi kaş ve kirpiklerimize da aynı özene göstermeliyiz. Cildimiz için nasıl makyaj temizliğine dikkat ediyorsak aynı şekilde kirpik ve kaş temizliği de oldukça önemli. Makyajı cildinizden uzaklaştırırken kirpiklerinize özenli davranın. Sert ve özensiz hareketler kirpiklerinizin kopmasına neden olurken iyi temizleyen kirpiklerde ise zamanla dökülmeler başlayacaktır. Bu nedenle maskaranızı kirpiklerinizden iyice çıkarmayı ihmal etmeyin. Özellikle ince kirpiklere sahipseniz daha hassas davranmalısınız. Pamuk veya makyaj temizleme beziyle göz makyajınızı çıkarırken kirpiklere de vakit ayırın. Kirpiklerinizin dökülme sebeplerinden biri de gözleri ovuşturmaktır. Bu davranış kirpiklerinizin zarar görmesine ve zayıflamasına yol açabilir. Gür ve sağlıklı kirpikler için uzak durmakta fayda var. 

Gür ve sağlıklı kirpikler için neler yapılabilir?

Uzak durmanız gereken davranışlar kadar uygulamanız gereken bazı rutinlerde var. Her gün kaşlarınızı ve kirpikleriniz temizlemeyi unutmayın. 

Kaşlarınız seyrekse ve dökülme problemleri yaşıyorsanız size yardımcı olacak besinlerden ve yağlardan faydalanabilirsiniz. Özellikle tatlı badem yağı, Hint yağı, zeytinyağı, vazelin ve E vitamininden faydalanabilirsiniz. Bu yağlar kirpiklerinizi ve kaşlarını beslerken aynı zamanda gürleşirken sağlıklı uzamasını da sağlayacaktır. 

Bu yağlardan elde edeceğiniz karışımlar size istediğiniz kaş ve kirpiklere ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Tabi bu karışımı düzenli olarak kullanmak şart. Yağları birlikte ya da uygun gördüğünüz birkaç yağ ile karışım elde edebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı uygun bir şişede ya da kullanamadığınız ve temizlediğiniz boş bir maskara içine alabilirsiniz. Böylelikle uygulamada konusunda da kolaylık sağlamış olacaksınız. 

Bu karışımla kaş ve kirpikleriniz coşacak 

Daha gür, bakımlı ve dolgun kaşlar istiyorsanız size mucizevi bir tarif vereceğiz. 

Zeytinyağı, tatlı badem yağı ve vazelinden elde ettiğinizden karışım size hayali kurduğunuz dolgun, gür, bakımlı ve sağlıklı duran kaş ve kirpiklerin yolunu açacak. 

Elinizden düşürmeyeceğiniz tarif oldukça basit ve evinizde bulunan yağlarla hemen hazırlayabileceğiniz kadar kolaydır. Daha fazla vakit kaybetmeden bu tarifi hazırlayın ve hayalinize kavuşun.

İhtiyacınız olan sadece zeytinyağı, tatlı badem yağı ve vazelin.

Temizlediğiniz boş bir maskaraya bir miktar zeytinyağı, tatlı badem yağı ve vazelini ekleyin. İşte bu kolay ve basit yöntemle kaş ve kirpikleriniz sağlıklı uzarken aynı zamanda uzun, gür ve canlı görünecek. Karışımı düzenli uygulamayı ihmal etmeyin.

Unutmayın ki etkileyici ve dikkat çekici bakışların sırrı kaş ve kirpiklerden geçer. Kaş ve kirpiklerinizi de cilt ve vücut bakım rutinlerinize eklemeyi ihmal etmeyin ve mutlaka gereken özeni gösterin. Güzel ve anlamlı bakışlar dileriz.

Kaynak: Haber Merkezi