Sabah erken saatlerde Edirne'ye vardığınızda, ilk olarak şehrin en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Selimiye Camii'ni ziyaret edebilirsiniz. Dünyanın en büyük camilerinden biri olan Selimiye Camii, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak kabul edilmektedir. Caminin iç ve dış mimarisi, ahşap işçiliği ve kalem işi süslemeleri görülmeye değerdir. Selimiye Camii'ni ziyaret ettikten sonra, Üç Şerefeli Camii'ni ziyaret edebilirsiniz. Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden biri olan Üç Şerefeli Camii 67,62 metrelik minaresiyle şehrin simgelerinden biridir.

Öğle yemeği için Edirne'nin meşhur ciğerini deneyebilirsiniz. Edirne ciğeri, dana ciğerinin ızgarada pişirilerek tereyağında kavrulması ile yapılan bir lezzettir. Edirne'de ciğeri denemek için birçok ciğerci bulunmaktadır. Öğle yemeğinden sonra, Meriç Nehri'nde tekne turu yapabilirsiniz. Meriç Nehri, Edirne'nin içinden geçen bir nehirdir ve şehrin güzel manzarasını seyretmenin en iyi yollarından biridir.

Hala zamanınız kaldı ve biraz da hatıra eşyalar almak istiyorum diyorsanız Edirne'nin tarihi çarşısını gezebilirsiniz. Tarihi çarşı Osmanlı döneminden kalma ahşap evleri ve alışveriş mekanları ile görülmeye değer bir çarşıdır. Alışveriş yapabilir ve yöresel lezzetleri tadabilir Edirne’nin dokusunu hissedebilirsiniz.

Edirne'de günübirlik bir gezi ile bu kadar çok şeyi görmenin mümkün olması, şehrin ne kadar zengin bir kültüre ve tarihe sahip olduğunu göstermektedir. Bu programı kendi ilgi alanlarınıza ve zamanınıza göre uyarlayabilirsiniz. Örneğin daha fazla tarihle ilgileniyorsanız Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ni de ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla doğayla ve geleneklerle ilgileniyorsanız Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için sezonda Edirne'ye gidebilirsiniz.

Edirne ne yemeği meşhur?

Edirne’nin ciğeri ile meşhur olduğunu zaten biliriz. Hatta özellikle ciğer yemek için Edirne’ye gidenler bile var. Peki ciğer dışında neyi meşhur diye merak mı ediyorsunuz? Tabii ki ciğerin üzerine harika bir tatlı yemeden dönmek olmaz. Edirne’nin meşhur badem ezmesini ve diğer tatlarını deneyebilirsiniz. Edirne badem ezmesi dünyanın en iyi badem ezmesi olarak kabul edilmektedir. Ayrıca Edirne'de kaymak, lokma, kayısı, şekerpare gibi birçok lezzetli tat da bulabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi