Sizlere son dönemde kadınlar arasında trend hale gelen ‘gua sha taşı’ndan bahsedeceğiz. Popüler bir uygulama haline gelen bu yöntemde zaman içinde yüzünüzdeki değişimleri fark etmemek elde değil. Kadınların estetik, dolgu bir uygulamalarına doğal bir alternatif sunan gua sha taşıyla yüzünüzü daha estetik bir hale getirirken ödem, göz altı halkaları gibi sorunlardan da kurtulup daha canlı bir yüze sahip olacaksınız. 

Gua sha taşı ne gibi faydalar sağlar?

Gua sha taşı yüz güzelliğinizde etkili olabilecek bir teknik diyebiliriz. Özellikle son dönemde daha kesin belirgin yüz hatları kadınlar tarafından tercih edilir oldu. Hatta kadınlar bu uğurda bıçak altına yatmaktan da hiç çekinmiyor. Daha keskin bir çene hattı, daha belirgin elmacık kemikleri gibi istekler oldukça revaçta. Peki bu istekler için bıçak altına yatmanıza gerek yok desek? Düzenli kullanımla gua sha taşı masajında da bu etkileri sağlamanız mümkün. Çene kasları belirgin hale getiren masaj tekniğiyle var olan gıdınıza zamanla yok edebilirsiniz. Hatta öyle ki sivilce, akne, ve izlerden kurtulmanıza bile yardımcı olacak bir yöntem. Yüzünüzde hareketlilik sağlayarak kan dolaşımını etkileyip bu sorunlardan kurtulmanızı sağlayabilir. 

Göz ve dudak çevresindeki ince kırışıklıklarda da etkili olan gua sha taşı, yüzü daha yukarı çekerek cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkların önüne geçer. yüzdeki ödemi ve şişkinliği alarak daha aydınlık, parlak ve canlı bir yüze sahip olmanızı sağlar. Kan dolaşımını desteklemeye yardımcı olan bu masaj tekniğiyle zaman içerisinde istediği etkileri görmeniz mümkün. Gözaltı torbalarınızı yok ederken aynı zamanda kolajen etkisi sağlanarak lekesiz sivilcesiz bir yüzünüz olacak. Kullanmadan önce cildinizi iyice nemlendirin. Bu konuda kremlerden ya da uygun yağlarda faydalanabilirsiniz. Gua sha taşını, çene ucundan kulak memelerinize doğru, burun deliklerinizin yanından şakaklarınıza ve kaş aralığınızdan saç başlangıç noktasına doğru hareket ettirmeye özen gösterin.

Kaynak: Haber Merkezi