Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuk algınlığı gibi hastalıklarından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarlarda yoğunluk oluşturuyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkilerden faydalanmak isteyen vatandaşların ilk tercihi kış çayı oluyor. Hastalığa kapılmadan önce vücut direncini artırmak için kış çayı tüketilmesi gerektiğini ifade eden aktarlar, Eskişehirli vatandaşları grip gibi hastalıklardan korunmak için kış çayına yoğun ilgi gösterdiğini ifade ediyor. Tarçın, zencefil, zerdeçal, limon, karanfil, kuşburnu gibi bitkilerin karışımlarından oluşan kış çayının özellikle mevsim geçişlerinde daha çok tüketildiği ifade ediliyor. Soğuk havalarda vücut direncini artırmaya yönelik olarak hazırlanan ve Eskişehir’de çokça tüketilen kış çayının, boğaz ağrısı ve öksürüğü de iyi geldiği ifade ediliyor. 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı