2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemizi gururlandıran Filenin Sultanları, yarı final maçında İtalya'ya direnemedi ve 3-0'lık yenilgiyle finale yükselme fırsatını kaçırdı.

İlk sete etkili başlayan ancak sonunu getiremeyen millilerimiz, 25-22'lik skorla 1-0 geriye düştü. İkinci sette üstünlüğünü hiç bırakmayan İtalya, 25-19'luk galibiyetle durumu 2-0'a getirdi.

Üçüncü sete ağırlığını koyan Filenin Sultanları, önde götürdüğü setin son sayılarında etkisini kaybedince 25-22 yenildi ve setlerde toplam 3-0 mağlup olarak final biletini İtalya'ya kaptırdı. 

Millilerimiz, 10 Ağustos Cumartesi günü bronz madalya için Brezilya ile karşılaşacak.

Tarihinde ilk kez finale yükselen İtalya ise, 11 Ağustos Pazar günü ABD ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Mücadelenin başlangıcında her iki takım da karşılıklı sayılar alarak dengeyi korudu ve ilk dakikalar 5-5 eşitlikle geçildi. Eda Erdem Dündar, Elif Şahin ve Zehra Güneş'in sayılarıyla farkı 4 sayıya çıkaran (9-5) milliler, İtalya Başantrenörü Julio Velasco'ya mola aldırdı. İtalya, hücumda etkinliğini artırarak setin ortalarında skoru 14-14'te eşitledi.

Geriden gelerek 18-16 öne geçen İtalya, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli'yi mola almak zorunda bıraktı. Farkı 4 sayıya (17-21) çıkaran İtalya'ya karşı, Melissa Vargas'ın sayıları ve Zehra Güneş'in bloklarıyla milliler farkı 1 sayıya (20-21) kadar indirdi. Ancak İtalya, setin sonlarını iyi oynayarak farkın kapanmasına izin vermedi ve ilk seti 25-22 kazandı. İkinci sete 2-0'lık seriyle başlayan İtalya'ya, Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt'un sayılarıyla yanıt veren ay-yıldızlılar, 3-2 öne geçti.

Bu dakikalarda oyun karşılıklı sayılarla devam ederken, setin başları 8-8 eşitlikle geçildi. Setin ortaları da 13-13 eşitlikle geçilirken, milli takım Hande Baladın ve Zehra Güneş'in sayılarıyla 15-13 öne geçti. Ardından arka arkaya 4 sayı alarak önce eşitliği sağlayan, sonra da 2 sayılık (15-17) fark yakalayan İtalya, Daniele Santarelli'yi mola almaya zorladı.

İyi oyununu sürdüren İtalya, setin sonlarında daha az hata yaparak ikinci seti 25-19 kazandı.Üçüncü sete iyi bir başlangıç yapan milliler, 6-3 öne geçti ve İtalya Başantrenörü Julio Velasco mola almak zorunda kaldı.

Setin ortalarında 12-9 önde olan ay-yıldızlılar, Velasco'ya ikinci molasını da aldırdı. 20'li sayılara 2 sayılık avantajla (20-18) gelen milli takım, bu avantajını koruyamadı.

Geriden gelerek öne geçen ve etkili oyununu sürdüren İtalya, üçüncü seti 25-22, maçı ise 3-0 kazanarak 11 Ağustos'ta oynanacak finalde ABD'nin rakibi oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı