Kadınlar bakımları için doğal ürünlere yönelmeyi sürdürüyor. Bu ürünlerden biri de elimizin altında mutlaka bulundurmamız gereken bütün şikayetlerimizi ortadan kaldıracak olan gül suyu. Çare olmadığı yer yok diyebiliriz gül suyu için. Peki bu faydalar nedir? Gül suyunu nelerde kullanabiliriz birlikte inceleyelim.

Gözeneklerinizin sıkılaşmasını, saçınızdaki kepeklerden kurtulmayı, kuru cildinizin nemlenmesini, yaralarınızın kısa sürede iyileşmesini, baş ağrınızı ve mide rahatsızlıklarınızı hafifletmeyi mi istiyorsunuz? İşte tüm bu problemleriniz için gerekli tek bir şey o da gül suyu. 

Gözeneklerinizin düşmanı gül suyu olacak

Kadınların en büyük dert edindiği konuların başında gözenekler gelir. Geniş, kir ve yağ dolan, siyah noktalara sebep olan gözenekleri yüzünde kim ister ki? Tabi ki gözenekleri tamamen yok etmek mümkün değil. Gözenekler doğamızın bir parçası ancak derinlemesine temizlemek ve genişleyip kötü görüntüye sebep olmasını önlemek mümkün. 

İşte gözenekleri yok eden o tarif;

Basit ama etkili bir tarifle gözeneklerinizle vedalaşın. Temizlediğiniz boş bir sprey şişesine doğal, katkı maddesi içermeyen, içeriğine güvendiğiniz gül suyundan bir miktar koyun. Daha sonra ise gül suyunun üzerine yine bir miktar sade maden suyu ekleyin. Elde ettiğiniz bu karışımı buzdolabında muhafaza edin. Her akşam temizlediğiniz yüzünüze birkaç fıs sıkarak gözeneklerinizi küçültebilirsiniz. Bu etkili tarifle yüzünüzü nemlendirirken aynı zamanda gözeneklerinizde sıkılaşacak. 

Gül suyunun saç, vücut ve yüze faydaları nedir?

Sadece gözenekleriniz için değil tüm vücudunuz için de gül suyunu tercih edebilirsiniz. Banyodan sonra gül suyuyla tüm vücudunuzu nemlendirirken aynı zamanda saçınızın yatışması, kabarıklığının önlemesi ve kepek, kaşıntı sorunlarınıza da çare bulabilirsiniz. Şampuanınıza gönül rahatlığıyla gül suyu ekleyebilirsiniz. Soğuttuğunuz gül suyunu göz altılarınıza da uygulayarak şişkinliklerinizi, morluklarınızı hafifleterek, nemlenmesini de sağlayabilirsiniz. Topuktaki çatlakları da gül suyuyla yumuşatabilirsiniz. Bağ ağrınızı ve yüksek ateşi de gül suyuyla kontrol altına alabilirsiniz. Hatta pahalı oda spreylerini almak yerine kendi gül sulu oda kokunuzu da hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi