Çelik, “2 yıldan beri kira artışlarına yüzde 25 gibi bir sınır konulmuştu. Ev sahibi ve kiracılar buna uygulamak durumundaydı. Bu yönetmelik artık bugün itibariyle sona erdi. Bundan sonraki kira artışları TÜFE üzerinden yapılacak. Ev sahipleri nasıl hareket edecek yaşayıp göreceğiz” şeklinde konuştu.
Cinayetlerin olduğunu görüyoruz
Çelik ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunların arttığını ifade ederek, “Aslında bizim düşüncemiz Devletimizin buna köklü bir çözüm bulması. Hiç istemiyoruz ama yine kavgaların olacağını düşünüyoruz kiracı ve ev sahipleri arasında. İşyerlerinde de aynı şekilde. Çünkü işyeri kira fiyatlarında da çok artış oldu. Mahkemelerin bu kavgalarla meşgul olduğunu biliyoruz. Hatta cinayetlerin olduğunu görüyoruz. Devletimizin tekrar bir yönetmelikle birlikte bir önlem almasını, ev sahibi ve kiracıların karşı karşıya gelmemesini, dükkan sahibi ile kiracıların karşı karşıya gelmemesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Eskişehir’de emekli bütçesine uygun ev bulamıyor
Çelik şöyle devam etti, “Yüzde 25 sınırının kalkması kaos ortamını artırır. Çünkü arz talep dengesi bozuldu. Bir dükkan kiraya veriliyor örneğin yüksek fiyattan, yan komşusu da anında kirayı yükseltiyor. Evlerde de öyle. İnsanlar büyük sıkıntı yaşıyor. Emeklilerimiz 10 bin lira gibi bir ücret alıyor ve ev sahibi kiracı konusunda en çok emekliler sıkıntı yaşıyor. Bizlere, meslektaşlarımıza emekliler devamlı, ‘kiralık ev var mı, uygun fiyatlı ev var mı’ diye soruyorlar. Meslektaşlarımız buna cevap da veremiyor, emekliler için ev bulmakta güçlük çekiyoruz. Şehrimiz bir üniversite kenti, okulların açılmamasına rağmen 10 liradan aşağıya kiralık ev yok. İnşallah buna bir çözüm bulunur. 10 liradan aşağıya bazı kenar semtlerde ev bulunabiliyor ama önümüzdeki günlerde ne yaşanır yaşayıp göreceğiz”