Gelişen teknolojiyle birlikte artan bilgisayar ve telefon kullanımı sabit internet fırsatlarının da kullanımını arttırmıştır. Ailenizden ayrı eve çıkıyor ya da yeni bir şehirde yeni bir hayata başlayacaksınız ve hangi firmadan hangi interneti seçeceğinize karar veremiyor musunuz? Sizin için 2023 yılındaki güncel ev interneti fiyatlarını derledik.

Türk Telekom, hem fiber hem de standart internet bağlantılarını müşterilerine sunan bir firma. Örneğin, 16 Mbps Fiber İnternet 309 TL'ye, 24 Mbps Fiber İnternet ise 339 TL'ye sunulmaktadır.

Vodafone Net, fiber internet hizmetleri ile öne çıkmaktadır. 100 Mbps fiber internet 375 TL'ye sunulurken, daha yüksek hız isteyenler için 200 Mbps ve 1000 Mbps fiber internet seçenekleri sırasıyla 470 TL ve 650 TL'dir.

Turkcell Superonline, limitsiz fiber internet hizmetleri ile dikkat çekiyor. 100 Mbps limitsiz fiber internet hizmeti 380 TL'ye, 500 Mbps limitsiz fiber internet 450 TL'ye ve 1000 Mbps limitsiz fiber internet hizmeti ise 500 TL'dir.

Türk Telekom ev interneti

  • 16 Mbps Limitsiz internet aylık 279 TL
  • 24 Mbps Fiber İnternet aylık 299 TL
  • 16 Mbps Fiber İnternet aylık 309 TL
  • 24 Mbps Fiber İnternet aylık 339 TL

Vodafone Net ev interneti

  • 100 Mbps fiber internet aylık 375 TL
  • 200 Mbps fiber internet aylık 470 TL
  • 1000 Mbps fiber internet aylık 650 TL

Turkcell Superonline ev interneti 

  • 100 Mbps limitsiz fiber internet aylık 380 TL
  • 500 Mbps limitsiz fiber internet aylık 450 TL
  • 1000 Mbps limitsiz fiber internet aylık 500 TL

Her zaman aynı yerde durmuyor ve sık sık seyahat etmek zorunda kalıyorsanız, ne zaman taşınacağınız belli olmuyor, ya da Home Office çalışıyor ve internetinizi her zaman yanınızda taşımak istiyorsanız da Tukcell’in Superbox interneti ile fiber hızında internet kullanabilirsiniz. Superbox internet sim kart ile çalıştığı için limitli bir fiyatlandırması mevcut. Hız ve limit bilgilerine göre güncel Superbox fiyatları. 

Ev interneti seçerken nelere dikkat edilmeli?

Ev interneti film keyfinizi bölmemek, işinizin yarıda kalmaması, ya da son dakika gönderilmek istenen çok önemli mailin yetişmesi için bazen hayati bir ihtiyaç haline gelebiliyor. Bu yüzden ev internetini seçerken hem en kullanışlı hem de en uygun fiyatlısını seçmek çok önemli. Peki seçerken nelere dikkat edilmeli?

Öncelikle ev interneti seçmeden evi seçme konusunda dikkat etmelisiniz çünkü Türkiye’nin her noktasında fiber internet bulunmuyor. Eğer internet sizin için çok önemliyse yaşadığınız evin altyapısında fiber olmasına dikkat edin. Fiber internetin bulunmadığı noktalarda seçenekler oldukça kısıtlı kalabiliyor. 

Fiber altyapısı olan bir evi bulduktan sonra interneti seçmek kaldıysa da seçeceğiniz firma kaliteyi belirlemiyor. Çünkü tüm firmalar aslında Türk Telekom alt yapısını kullandığı için bir aksaklık yaşandığında Turkcell ya da Vodafone nete de bağlı olsanız ortak sorun yaşanabiliyor. 

Kısacası tüm bu adımlardan sonra yapmanız gereken tek şey kullanım amacınıza uygun olan hızı ve limiti belirleyip sizin bütçenize uygun olan tarifeyi seçmek. Bol ve jet hızında internetli günler dileriz.

Kaynak: Haber Merkezi