Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Mustafa Çekiç Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, yaz döneminin ardından Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde etkinliklerin devam edeceğini kaydetti. ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nin 4-8 Eylül günleri arasında Eskişehir 5. Tarım Fuarı’na ev sahipliği yapacağını belirten Güler, 6 - 9 Kasım tarihleri arasında 4. Kez Eskişehir Endüstri Fuarı düzenleneceğini söyledi. ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarlara bir yenisinin daha ekleneceğini belirten Güler, 2025 yılında 12-16 Şubat günleri arasında karavan, kamp ürünlerinin sergileneceği Caravanlife Expo Eskişehir 2025’in gerçekleştirileceğini dile getirdi. 

ETO Akademi yeni dönemde 30 eğitim ve seminer yapacak

ETO Akademi’nin yeni dönem eğitim ve seminer planlamasını yaptıklarını belirten Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler,  ETO Akademi’nin 2024-2025 yılı eğitim ve seminer takviminin 19 Eylül’de başlayacağını ve 15 Mayıs 2025’te sona ereceğini kaydetti. Güler, ETO Akademi tarafından üyelere ve üye işyerlerinde çalışanlara yönelik 13 seminer ve 17 eğitim olmak üzere toplam 30 eğitim faaliyeti gerçekleştireceğini kaydetti. Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde de yeni dönem planlamalarının devam ettiğini kaydeden Güler, kongre merkezinde yine ses getiren konserlere, tiyatro gösterilerine, kültür sanat ve iş etkinliklerine imza atılacağını ifade etti.

Güler, enflasyon muhasebesi sorununa ikinci kez dikkat çekti

Ekonomiye dair değerlendirmelerini hem meclis kürsüsü hem de basın bülteni, odanın sosyal medya hesapları ve web sitesi aracılıyla yaptığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, aylık olarak hazırlanan Eskişehir Ekonomik Göstergeler Raporu’nun üyeler ve kamuoyu tarafından ilgiyle takip edilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Daha önce dile getirdiği enflasyon muhasebesi hakkında bir kez daha açıklamada bulunan ETO Başkanı Güler, bu uygulama sebebiyle gerçekte var olmayan ve kağıt üstünde kalan kazançların vergilendirildiğini ve firmaların ek vergi yükü sebebiyle daha çok borçlanmak zorunda kalacağını kaydetti. Güler, işletmelerin zorda kalmaması için enflasyon muhasebesi uygulaması noktasında ekonomi yönetiminden yeni bir düzenleme beklediklerinin altını çizdi.

Enerjiye gelen zamlar enflasyonla mücadeleye zarar verir

Enflasyonla mücadeleye de dikkat çeken ETO Başkanı Güler, 1 Ağustos 2024 itibariyle de doğalgazda konutlarda %38 oranında, 300 bin m3’ün altında tüketimi olan tesislerde kullanılan doğalgaza ise %33.1 oranında gelen zammın enflasyonla mücadeleye zarar vereceğini söyledi. Doğalgaza yapılan zamların imalat ve işletme giderlerini olumsuz etkilediğini belirten Güler, yapılan zamların ürün fiyatlarına da artış olarak yansıyacağını vurguladı. Güler sözlerine 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Eskişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını anarak son verdi.

Kaynak: Bülten