Eskişehirspor ya da halk arasındaki kısa adıyla EsEs, 19 Haziran 1965 tarihinde Eskişehir'de kurulan İç Anadolu’nun efsane kulüplerinden. Tarihinde Süper Lig'de üst sıralarda mücadele eden Siyah Kırmızılı takım bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele edecek. 

Kazandığı toplam 6 kupa ile Türkiye'nin en çok kupaya sahip beşinci takımı konumunda olan Eskişehirspor’un 58’inci yaşı bu sezon gecikmeli olarak 23 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 19’da Adalar Migros önünde düzenlenecek programla kutlanacak.

Kutlama programı ile ilgili açıklama yapan Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Eskişehirspor yaş günü kutlamalarını bu sene ileri bir tarihe ertelemiştik. Hem yeni gelenler şehrimizi görsün hem de sezon açılışı yapmak adına bu kararı almıştık. Bu karar doğrultusunda 23 Eylül Cumartesi saat 19’da Adalar Migros önünde Eskişehirspor’un 58’inci yaş günü ve sezon açılışı kutlamamız olacak” dedi.

Murat Diri sözlerine şöyle devam etti;

“Bu sene kutlamalarımızı daha güçlü bir şekilde gerçekleştireceğiz. Eskişehirspor’umuzun bulunduğu her lig bizim için süperdir. Bu bağlamda Cumartesi günü tüm halkımızı şehrimizin gözbebeği Eskişehirspor’umuzun bu sezonki ilk meşalesini birlikte yakmaya davet ediyoruz. Yeni sezon tüm camiamıza hayırlı uğurlu olsun”

Kaynak: Haber Merkezi