Eskişehirspor’da halen 98 futbolcuya geçmiş yıllardan kalan borçlar kulübün belini büküyor. Başlatılan kampanyada şuanda beklenen rakamlara ulaşılamamış olması dikkat çekerken Eskişehirspor’un bu isimlere yönelik tam 234 milyonluk bir borcu bulunuyor.

Taraftarlar siyah kırmızılı ekibin Süper Lig’de mücadele verdiği süreçte takım kaptanlığı yapan ve her zaman Eskişehirspor’a destek olan Erkan Zengin’in bir adım atmasını bekliyor.

Siyah kırmızılı forma altında başarılara imza atan Erkan Zengin’in kulüpten resmi olarak alacağı rakam 19 milyon 932 bin TL olarak açıklanmıştı.

Süper Lig’de takımın başarılarında ciddi payları olan yıldız isimlerden Necati Ateş bugüne kadar gerekli imzaları vermesine rağmen halen 24 milyon 150 TL’lik alacağı tabloda yazıyor. Necati Ateş gibi en yüksek alacağa sahip olan ve listenin başında ilk sırada yer alan isim Ganalı oyuncu Jerry Akaminko.

Kulüpten en çok alacağı bulunan isim olan Akaminko’ya olan borç net olarak 38 milyon 122 bin TL. Es Es’te yine forma giyen ve halen 19 milyon 46 bin TL’lik alacağı bulunan Berkay Tolga Dabanlı da geçmişte transfer yasaklarına yönelik her türlü imzaları vermiş olsalar da halen bu 4 isme toplam 101 milyonluk borç dikkat çekiyor.

Kaynak: Spor Servisi