Yıllardır Eskişehirspor’un her zaman yanında olduğunu her derdine ilaç olmak için yoğun mesai harcadığını belirten Başkan Kurt, Belediye Meclis Toplantısı’nda açtı ağzını yumdu gözünü.
Kanlıkavak Bölgesi’nde bulunan Eskişehir Futbol Altyapı Derneği’nin Eskişehirspor ile hiçbir alakasının olmadığını ve burada yangın çıkarmaya çalışanların yanlış yaptığını belirtti.
Başkan Kurt, “Burası gerçekten Eskişehirspor’la ilişkisi olmayan bir derneğin işgalindeki bir yer. Zaman zaman Eskişehir'de ihaleye çıkmış Odunpazarı Belediyesi almış ve idare edilmiş. Biz geldikten sonra da yine 1-2 ihale yapıyorduk üç yılda bir oluyordu. Araya Eskişehir'in ileri gelenleri girerek ‘bu dernek yararlıdır kol kanat gerilmesi gerekir Eskişehirspor’la da ilişkileri vardır’ derneğin alınması sağlansın diyordu. Ve öyle de oluyordu kimse girmiyordu” dedi.
Kendileri ilgilenmiyoruz dediler
Söz konusu yerle ilgili olarak Eskişehirspor yöneticiler “Canınız ne istiyorsa onu yapın” diye söylemlerinin durduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, “Ancak daha sonraki dönemde Eskişehirspor yönetimi bize ‘bu derneğin faydası yok, bizle alakası da yok, burayı ya bize verin ya da bunlarla ilgili kefaletimizi kaldırdık biz ilgilenmiyoruz canınız ne istiyorsa onu yapın’ dedi. Yine biz bir ihale dönemine çıktığımız zaman Eskişehir'de o daha önce arayan ileri gelenlerin hiçbiri aramadı demek ki gerçekten kamuoyunun da desteğini kaybetti. Sonuçta biz Sayıştay eleştirilerini de dikkate almak suretiyle burayı ihaleye çıktık. Vişnelik Mahallesindeki halı saha ve kafeteryayı ihaleye çıkardık. İhale yapıldı” dedi.
Spor yapma alanı ortada
Kanlıkavak Bölgesi’nde ki yerde spor yapma imkanı sürecek. Spor bitiyor diye bir konunun söz konusu olmadığını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:
2 bin TL kira veriyorlar
Eskişehirlilerin spor yapma imkânı ortadan kaldırılmış değil kafeterya birlikte devam edecek. Alan firma bu fonksiyonu yerine getirmek için bir başka spor kulübüyle anlaşıp orada spor eğitimine devam etmeyi ve halı sahayı da insanlara kiralamayı düşünüyor. Dolayısıyla fonksiyonda bir değişiklik söz konusu değil ama kazananlar değişti kazananlar değişecek. İhaleyi alan firma ayda 90 bin TL kira ödeyecek. Belediyemizin geliri artacak. Altyapı derneği bize 2 bin 300 lira ödüyordu. Farklı bir para kazanma durumunu engelledik. Bu sebeple konu buralara geldi.
Eski kimliğinden uzaklaştı
Mümtaz Özpak rahmetli olduktan sonra o derneğin gidişatı çok değişti. Eski kimliğinden uzaklaştı. Eskişehir’de gençlerin ücretsiz faydalanabileceği 10’a yakın halı saha yaptık. Gençlerimiz Eskişehir’de ücretsiz spor yapıyorlar. Bazı takımlar buralarda ücretsiz spor okulları açıyorlar. Eskişehir’de sadece Vişnelik’teki Eskişehir Futbol Altyapı Derneğinin kullandığı halı sahada spor yapılmıyor. Eskişehirspor ölürken bu derneğin kılı kıpırdamadı. Kazım Kurt’u bu açıdan suçlamak doğru değildir dedi.
Mağdur eden kendileri
Belediyemiz yasal sorumluluklarını yerine getirince bu arkadaşlar zarara uğramıştır. Bizim onların zararını telafi etmek gibi bir görevimiz de yok. İsmail Arca‘nın ismini kullanarak Eskişehir’de algı yaratmaya çalışmak doğru bir hareket değildir. 30 yıldır İsmail Arca’nın o derneğin kapısından geçtiği yok. İsmail Arca’yı bir kez ziyaret etmeyenlerin şark kurnazlığı yapmasına gerek yok. Dernek bir gün böyle bir ihalenin olabileceğini düşünerek hareket etmesi gerekiyordu. Oradaki çocukları mağdur eden Odunpazarı Belediyesi değil, Eskişehir Futbol Altyapı Derneği’dir.
KAYNAK: Spor Servisi