Eskişehirspor, Bölgesel Amatör Lig’in üçüncü haftasında Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda karşılaşacağı Osmanlı 1453 maçı öncesi anlamlı bir karara imza attı. 

Eskişehirspor Başkanı Ulaş Entok tarafından yapılan açıklamada, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü oynanacak Eskişehirspor-Osmanlı 1453 maçının tüm kadınlara ve 12 yaşından küçük çocuklara ücretsiz olacağı duyuruldu. 

Entok açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“Son dönemde ülkemizde üst üste gerçekleşen ve toplumsal travmalara sebep olan kadına ve çocuğa şiddet olayları karşısında son derece müteessir olduğumuzu belirtmek isteriz.

Sadece köklü bir spor kulübü değil aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olarak yaşanan bu elim hadiselere karşı farkındalık oluşturmak ve toplumsal bir mesaj vermek için Cumartesi günü oynayacağımız Osmanlı 1453 mücadelesi için pozitif ayrımcılık içeren bir karar aldık.

Saat 19.00'da Atatürk Stadyumunda oynayacağımız karşılaşma tüm kadınlarımız ve 12 yaşından küçük çocuklarımıza ücretsiz olacak. (Doğu Maraton ve Kale Arkası tribünleri) 

Stadyumda kulübümüzün misafiri olarak yerini alacak her bir kadın ve çocuğumuz için gereken Passolig bedeli kulübümüz tarafından gururla ödenecektir.

Tüm kamuoyuna saygılarımızla” 

Ücretsiz1

Muhabir: Fatih Arduç