Eskişehir’de bir vatandaşın telefonunu arayan dolandırıcılar, kendini sivil polis olarak tanıtarak kimlik bilgilerinin kopyalandığını ve evde ne kadar ziynet eşyası varsa toplayıp bir yere götürmesini istedi. Bu duruma kanmayan F.A telefonu kapatarak dolandırıcıların ağından kurtulmayı başardı fakat dolandırıcılar bu kez de eşini arayarak aynı cümleleri söyledi. Eşi H.A ise bu duruma inanarak evdeki altınlarla bir kuyumcuya gitti.

Bu sırada eşine ulaşamayan F.A ise durumdan şüphelenerek dolandırıcıların eşini de arayabileceğini düşünerek durumu polise bildirdi.

Eskişehir Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ise F.A’nın eşi H.A’nı  gidebileceği yerlere bakması sonucu dolandırıcılık girişimi engellendi.

Dolandırıcılık girişimini engelleyen Eskişehir Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ise vatandaşları bu konuda uyardı. “Özellikle yaşlı ve çocukları daha kolay ağına düşürebilen dolandırıcılar kimlik bilgilerine erişerek kişinin annesi, babası çocuğu gibi yakınlarına da ulaşarak kandırabiliyorlar. Genelde ihbar hızı çok önemli çünkü polise bildirmenin geciktiği durumlarda kurtuluş daha zor olabiliyor. Bu nedenle öncelikle kendini polis, savcı olarak tanıtarak kimlik bilgileriniz elimizde diyerek ile sizden para veya ziynet eşyası getirmenizi isteyen kişilere itibar etmeyerek en yakın polise başvurunuz” diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.
 

Muhabir: Beste Temel