Atletizmde Türkiye şampiyonluğu

Konya’da düzenlenen Turkcell U14 Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda Eskişehirli sporcu Yaren Altıntaş Türkiye Şampiyonu oldu.

Konya’nın ev sahipliğinde yapılan Turkcell U14 Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda Eskişehir rüzgarı yaşandı. Selçuklu Atletizm Pisti’nde gerçekleşen yarışmalara, Türkiye genelinden 48 ilden toplam 932 sporcu katıldı. Eskişehirli Yaren Türkiye şampiyonluğu elde ederek büyük gurur yaşattı. Yüksek Atlama branşında mücadele eden Altıntaş, rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Eskişehir’e altın madalya ile dönmenin gururunu yaşadığını ifade eden genç sporcu daha büyük başarılar için çok çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Birinciliğe koştu

1.Uluslararası Kanyon Ulubey Ultra Taril Koşu Yarışması Uşak’ta düzenlendi. Yarışmada Eskişehir’i temsil eden Bahar Bulut Genel Klasman dalında birinci oldu. 

Uşak’ta yapılan 1.Uluslararası Kanyon Ulubey Ultra Taril Koşu Yarışmasında Eskişehir’i temsil eden Yeşilay Spor Kulübü sporcusu Bahar Bulut Genel Klasmanda birinci oldu. çok sayıda sporcunun ter döktüğü yarışlarda Eskişehirli sporcu Bahar Bulut büyük bir başarı elde etti.

Antrenör Abdullah Turhan “Yeşilay gönüllüsü Eskişehirli Bahar Bulut Uşakta düzenlenen 1. Uluslararası Kanyon Ulubey Ultra Trail Koşu Yarışmasında 10 km’ de Kadınlar Genel Klasman dalında birinci oldu. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.  Sporcu Bahar Bulut da Eskişehir’i temsil etmekten gurur duyduğunu ifade ederek yapılacak olan diğer şampiyonalarda da Eskişehir’i en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağını söyledi. Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara düzenlenen törenle madalyaları verildi.

Taekwondoda 11 madalya

İzmir’de düzenlenen İller Arası Taekwondo Poomsae Yarışması’nda, Eskişehirli sporcular 4 Altın, 4 Gümüş ve 3 Bronz madalya kazanarak büyük bir gurur yaşattı.

Şahinspor, Sararspor ve Öncüspor kulüplerinden temsilcilerimizin katıldığı İller Arası Taekwondo Poomsae Yarışması’nda, Eskişehir’in yetenekli sporcuları üstün performans sergiledi. Turnuvada 4 Altın, 4 Gümüş ve 3 Bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Eskişehirli sporcular göz doldurdu. Ayrıca, sporcularımız bir adet 4.lük kupası kazanarak, turnuvanın genel sıralamasında önemli bir yer edinmeyi başardılar. 11 ilden 43 kulüp ve 196 sporcunun mücadele ettiği İller arası Taekwondo Poomsae Yarışmasında Eskişehirli sporular 11 madalya kazanarak yarışamaya damga vurdu. Çekişmeli karşılaşmaların yaşandığı yarışlarda Eskişehirli sporcular şehre madalyalarla dönmenin gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Karatecilerden madalya geldi

Bursa'da düzenlenen İller Arası Ümit-Genç ve Büyükler Karate Turnuvası’nda Eskişehirli sporcular kumite kategorisinde üçüncülük elde ederek ilimize madalya kazandırdı.

Eskişehir karetede de başarısıyla adından söz ettiriyor. Eskişehirli karateci sporcular giderek yükselen grafikleri ile takdir topluyor. Bursa'da düzenlenen İller Arası Ümit-Genç ve Büyükler Karate Turnuvası, Eskişehirli sporcular için önemli bir başarı elde etti. İller Arası Ümit-Genç ve Büyükler Karate Turnuvasında Eskişehir’i temsil eden sporculardan Batuhan Ötgün, kumite kategorisinde üçüncülük elde ederek şehre madalya ile dönmenin gururunu yaşadılar. Yusuf Sakınak da aynı kategoride üçüncülük başarısı gösterdi.

Kaynak: Spor Servisi