Hergün açtıkları canlı yayınlar ile daha fazla kişiye ulaşma mücadelesi veren SMA hasta yakınları Inatagramın kapatılması ile süreçlerinin daha da çıkmaza girdiğini ifade ediyor. Türkiye’de instagram saatlerdir kapalı ve SMA hastası yakınları bu durumun kendilerini çaresiz bıraktığını ifade ediyor. SMA hastası Zeynep bebeğin babası Rıdvan Birgül, Instagramın kapatılmasının kızı Zeynep’in kampanyasını çok etkilediğini ifade etti. 

İki gündür kampanyamız durdu

Birgül, “Zeynep’in kampanyası yüzde 34 iken instagram kapandı. Instagramın kapatılması Zeynep’in kampanyasını çok etkiledi. İki gündür kampanyamız resmen durdu. Bizim kampanyamızın bütün işlemleri instagram üzerinden ilerliyordu. Günlük normlade hesaba giren para Instagram açıkken 80 bin, 100 bindi. Şuan hiç yok”

Zamanla da yarışıyoruz

Birgül, “Instagramı'n kapatıldığı günden bu yana Zeynep’in hesabına gelen para 20 bin lira bile değil. Şu an kızımın kampanyası ilerlemiyor. Kampanyaların yüzde 90’ı bu reklamlar üzerinden yürüyor ve sosyal medya olmasa bu kampanyalar yürümez. Bütün her şey sosyal medya. Bize insanlar instagramdan ulaşıyordu daha çok” dedi. 

Sma

Bir dakika bile önemli

SMA hastası Zeynep bebeğin annesi Hülya Birgül ise, “Bizim için bir dakika öremli. SMA ile mücadele ederken instagramın kapatılması çok kötü oldu. Zeynep’in sesini duyuramazken artık hiç duyuramaz hale geldik. Evladımız her geçen gün gözümüzün önünde eriyor. Tedaviye biran evvel ulaşmamız gerekiyor. Zeynep’in sesi duyulmuyor. Şuan Zeynep’in durumu kötü, hergün hastalığı hızlı bir şekilde ilerliyor. Zeynep çok acı çekiyor, çok güçlü bir bebek çok direndi. Bizim en kısa zamanda ilaca ulaşmamız gerekiyor acılarının dinmesi için”

Çevremiz yok

Anne Birgül şu şekilde devam etti, “Biz köyde yaşıyoruz, çevremiz olmadığı için el uzatanımız yok. Kampanyası birkaç gönüllü ve bizim emeklerimizle bu seviyeye geldi, kızımın kimsesizlik nedeniyle ölmesini istemiyorum”

İşe düzenli gelmiyorsun dedi kovdu

Hastane süreci nedeniyle eşinin işten atıldığını ifade eden Birgül, “Eşim de işten çıkarıldı. Zeynep’in sürekli hastaneye götürülmesi gerekiyor ve Zeynep 68 gün yoğun bakımda kaldı. Kampanyayla ilgilenmesi de gerekiyor. Patronu ‘işe düzenli gelmiyorsun, ben sana verceğim parayı başkasına verir onu çalıştırırm’ diyerek işten kovdu”

Zeynep bir Türk evladı 

Birgül, “İnşaat işçisi bir babanın kızının, bir köy evladının ölmesine sessiz kalınıyor maalesef. Zeynep bir Türk evladı, Türkiye’nin bir yavrusu, kimsesizliğimiz görülsün istiyoruz. Çocuğumun sesi duyulmuyor. Zeynep yedi makineye bağlı minicik bedeniyle nefes almaya çalışıyor”
 

Kaynak: Haber Merkezi