Yüksel açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Geçen hafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce ile ilgili bu konuyu görüştük. Bölge ile ilgili güzel bir çalışma yapılması için planlama yapılıyor ama bazı pürüzler var, kapsamlı bir çalışma yapılmasını istiyor Ayşe Başkanımız. Esnafımızı mağdur etmeyecek şekilde olması için konuyla da yakından ilgileniyor. Önümüzdeki haftalar içerisinde tekrar bir görüşme yaparak çıkan projeyi değerlendireceğiz. Ona göre esnafımızla da oturup, hep birlikte karar verip ‘projeyi nasıl yaparız’ ‘nasıl düzenleriz esnafımıza nasıl faydalı oluruz’ onu Ayşe Başkanımız ve esnafımızla oturup karar vereceğiz” 

Esnafımızın aylarca işsiz kalmasını istemeyiz

Yüksel şöyle devam etti, “Çok kapsamlı bir proje olduğu zaman oradaki esnaflarımızın aylarca dışarıda kalma durumu var, biz de bunu istemiyoruz açıkçası.

Esnafımızın bir gün bile kapalı olması demek evine götürememesi demek. Bu nedenle esnafımızla birlikte oturup konuşup bu süreci yöneteceğiz” 

Esnafımızın talepleri belli

Yüksel ayrıca, “Burası yılladır istimlak bölgesi olarak geçiyor, iki gün sonra Bakanlıktan bir yazı gelir ne olacağı belli olmaz. Milyon liralık proje çöpe gitmesin diye uğraşıyoruz biz de. Esnafımızın belli başlı talepleri var, yukarıya bir çatı istiyoruz. Aydınlatma en büyük eksiğimiz, akşamları çok karanlık oluyor bölge. Güzel dükkan tabelalarını yapıp yere bir asfalt çalışması talep ediyoruz ama esnaflarımız ve Ayşe Başkanımız herkes bir araya gelip bir karar vereceğiz” şeklinde konuştu. 
 

Muhabir: Beste Temel