Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım arazilerini daha verimli hale getirmek ve çiftçilere çağdaş tarım uygulamalarını öğretmek amacıyla "Tatlı Çilekler Mutlu Sarıcakaya Projesi"ni başlatmıştı. Proje kapsamında, Sarıcakaya Kadın Çiftçi Eğitim Merkezi'nin serasında çilek dikim töreni düzenlendi.

Sarıcakaya Kaymakamı Hasan Çakır, Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam, Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yetkililer ve birçok kişi bu etkinliğe katkı sağladılar. Ayrıca, Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin Tarım Bölümü'nün öğrencileri de etkinlikte yer aldı.

Müdürlük, bu proje ile Sarıcakaya'da tarımsal gelişmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Proje kapsamında 13 bin 200 çilek fidesi topraksız tarım ortamında su kültürü tekniği ile yetiştirilecek. Modern tarım uygulamaları sayesinde, sağlam ve yüksek verimli çilekler yetiştiriliyor.

Proje, bölgedeki tarımsal üretimi artırmak için atılan önemli adımlardan biri olarak görülüyor. Gelecekte, buna benzer daha fazla proje hayata geçirilerek bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlanması ve sürdürülebilir tarımsal kalkınmaya destek olunması planlanıyor.

Sarıcakaya'nın Mayıslar Mahallesi'nde bulunan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tahsis edilen 18 dekarlık arazide kurulu eğitim merkezi, Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, Japonya Büyükelçiliği, Sarıcakaya Kaymakamlığı, Sarıcakaya Belediyesi ve Sarıcakaya Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü iş birliği ile yapıldı. Projenin finansmanı Japonya Büyükelçiliği tarafından sağlandı, arazi tahsisi, bina ve fide sağlaması İl Müdürlüğü tarafından yapıldı. Tesis, bin 600 metrekarelik serası ve eğitim binası ile kadın çiftçilere destek olacak bir yapıya sahip ve bu tesiste il ve ilçenin Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilere teorik ve pratik tarımsal üretim eğitimleri veriliyor.

Editör: Şehir Gazetesi