Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde gelip ana vatanda tatillerini geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüşleri başladı. Yaz tatilini Türkiye’de geçiren gurbetçiler kendi yaşadıkları ülkelerine dönmek için sınır kapısından geçmeyi bekliyorlar.

Pahalı buldukları için Türk lokantalarına yanaşmadılar

Bu yaz sezonunda Eskişehir esnafının da umutla beklediği gurbetçi yurttaşlarımızın ekonomi açısından katkısı olacağını düşünürken beklenilen olmadı. Geçen yaza göre bu sezonun yazında kafe, restoran, lokanta gibi sektörlerde bir hayli düşüş yaşandı. Eskişehir esnafı gurbetçi yurttaşlarımızın katkısı olacağını düşünürken durumun tam tersi yaşandı. Yurt dışından gelen vatandaşlar pahalı buldukları için Türk lokantalarına, restoranlarına yanaşmadı.

Öte yandan Belçika’da gurbette yaşayan bir vatandaşımız, ‘Tatilimiz çok güzel geçti, memleket özlemimizi gidermiş olduk. Aile büyüklerimizi ziyaret ettik. Gezdik dolaştık. Fakat Türkiye geçen yaza göre biraz daha pahalı geldi bize. Türkiye’de durduğumuz zaman diliminde toplasanız 3 kere belki dışarıdan yemek yemişizdir. Bu bir de en basit aktivite. Ama yine de her şey çok güzeldi’ diye konuştu.

Muhabir: Fatih Arduç