TRT Geleceğin İletişimcileri yarışması 2015 yılından beri düzenlenen ve 13 farklı iletişim alanında kategorileri olan yarışma. Her iletişim fakültesi öğrencisinin katılabileceği bu yarışmada geçtiğimiz yıllarda da belgesel, radyo drama gibi çeşitli alanlarda Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri birincilik getirirken, bu yıl podcast dalında birincilik ödülü yine Anadolu Üniversitesi öğrencilerine geldi.

Geçtiğimiz günlerde 2023 yılının birincilerinin açıklandığı TRT Geleceğin iletişimcileri Yarışması’nda Anadolu Üniversitesi öğrencileri yine Eskişehir’in gururu oldu.

Anadolu Üniversitesi öğrencilerinden Gnamien Axell Landry Kablan ve Abubakar Abbas Dhakaba’nın ‘Sınırsız Hayal’ çalışmasıyla belgesel film dalında ikincilik ödülü gelirken, animasyon film dalında ‘Mia’nın Yolculuğu’ filmiyle birincilik ödülü yine Anadolu Üniversitesi öğrencisi Özgür Çaka’ya verildi. Aynı zamanda hem Anadolu Üniversitesi radyosunda yayıncılık yapan hem de gazetecilik bölümü öğrencisi olan Şüheda Buse Çimen ve İrem Zirek'in yaptığı podcast çalışması ‘Büyüdün de Ne Oldun?’ ile Eskişehir’e birincilik ödülünü getirdi.

Bu başarının ardından Eskişehir halkının gururu olan öğrenciler, kendi alanlarında fark yaratmayı ve geleceğin iletişimcileri olmayı hedefliyorlar. Yarışmanın amacı, gelecekte sektörde lider olacak yeteneklerin keşfedilmesine yardımcı olmak ve bu gençleri teşvik etmek.

Geleceğin İletişimcileri yarışmasında ödül kazanan Anadolu Üniversitesi öğrencileri, yaratıcı çalışmaları ve başarılarıyla Eskişehir'in adını bir kez daha duyurdu ve gelecek için umut vaat eden isimler oldular. Ancak bu başarı sadece ödülle sınırlı kalmayıp, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasıyla daha da değer kazanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi