Yapılan açıklamaya göre, Afyon'daki güneş enerjisi santrali devreye alan Çimsa, bu sefer de Eskişehir fabrikasında atık ısı geri kazanımı sistemi kurmayı planlıyor. Projenin, 2024 yılı sonunda tamamlanması öngörülüyor.

Eskişehir fabrikasında kurulacak bu sistemle, fabrikanın elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 25'i karşılanacak ve aynı zamanda operasyonel verimlilik artışı sağlanacak. Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte, yılda 19 bin ton karbon emisyonu azaltılarak iklim kriziyle mücadelede önemli bir katkı sağlanmış olacak. Eskişehir fabrikasında kurulacak bu sistemde üretilecek elektrik enerjisi 13 bin hanenin yıllık tükettiği elektrik ihtiyacına eş değer olacak.

Çimsa CEO'su Umut Zenar, "Döngüsel ekonomiye katkı sağlama ve yeşil dönüşüme uyum sağlama hedefimizle ilerliyoruz. Özellikle fosil yakıtlara alternatif yakıtlar ve karbon emisyonunu azaltıcı teknolojik değişimler üzerine çalışıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Enerjisa Enerji CEO'su Murat Pınar, projeyle ilgili olarak “İklim değişikliğiyle mücadelemizi enerji teknolojisi yatırımlarımızla güçlendiriyoruz” dedi. 

Pınar, projenin enerji üretim testlerini yerinde yaparak ve bir performans garantisi vererek, Çimsa için konforlu bir süreç oluşturduklarını da ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi