Programa Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümg. Ali Özmen, Eskişehir Cumhuriyet BaşsavcıAli Yeldan, Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz, mahkeme başkanları, başsavcı vekilleri, Cumhuriyet savcıları ve hakimler ile çok sayıda yargı çalışanı katıldı. 

“Eskişehir unutulmayacak”

Program Başsavcı Yeldan için hazırlanan veda videosunun gösterime sunulması ile başladı. Videonun ardından duygulanarak gözyaşlarına hakim olamayan Başsavcı Yeldan yaptığı konuşmada iki yıldır Eskişehir’de yoğun bir tempo ile çalıştıklarını belirterek, “2022 yılı yaz kararnamesi ile heyecanla başladığımız Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevimiz artık sona eriyor. Geride bıraktığımız iki yıllık Eskişehir sayfamıza değerli ve yıllar geçse de unutulamayacak çok şey sığdırdık. Biliyorum ki buradan ayrılırken hayata geçirdiğimiz ve planladığımız birçok proje, Eskişehirimizin güzide kurum ve kuruluşları ile yaptığımız işbirlikleri, kurduğumuz dostluklar baki kalacak. Dönüp de geriye baktığımızda burada anlatamadığımız daha birçok çalışma gerçekleştirdik. Tüm çalışmalarımızı Eskişehirimizin resmi kurum ve kuruluşları, sivil toplum kurumlarımızın ve yanımızdaki değerli çalışma arkadaşlarımızın destekleri ile başardık.

“Çalışma azmimiz değişmeyecek”

İki yıllık çalışma sürecinde çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür eden Başsavcı Yeldan, “Zaman gelir görevler değişir, değişsin. Ancak aşkla, şevkle çalışma azmimiz değişmez.

Vatana ve millete, adalete sadakat ve inancımız değişmez. Eskişehir’e olan sevgimiz, Eskişehirlilerin ve dostlarımızın gönül makamındaki yeri değişmez” diye konuştu. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına atanması dolayısıyla Başsavcı Ali Yeldan’ı tebrik eden Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy da Eskişehir’in huzurlu bir şehir olmasında kurumların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışmalarının büyük önemi olduğunu vurgulayarak, “Başsavcımız yaptığı çalışmalarla bu işbirliğine büyük katık sunmuştur. Görev süreniz boyunca Eskişehir’e yapmış olduğunuz adalet hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum. İzmir’de de aynı şekilde başarılı çalışmalar gerçekleştireceğinize inanıyor, ailenizle birlikte bundan sonraki yaşamınızda sağlık ve mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.  

Konuşmaların ardından Başsavcı Yeldan’a plaket ve çiçek takdiminde bulunulurken, program Ali Rıza Saltık’ın seslendirdiği parçalarla ve hatıra fotoğrafları çekilmesi ile son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi