Okulda Beden Eğitimi Öğretmeni Rıfat Çiçek’in attığı topu durdurması ile futbol kariyeri başlayan Sadıkoğlu şu an İspanya’da oynuyor. Sadıkoğlu futbola 10 yaşında başladığını ifade ederek, “10 yaşımdan beri futbol oynuyorum, Rıfat Hocamın beni keşfetmesiyle başladım futbola. Annem de futbol oynuyormuş öncesinde. Ben de sokakta futbol maçlarına katılıyordum ama Rıfat Hocayla tanıştıktan sonra hayatım değişti, elimden tuttu” diye konuştu. 

Topu durdurdum ve takıma gidim

Çocukluğumdan beri, kendimi bildim bileli futbol oynuyorum. Hocamı tanıdıktan sonra futbolun gerçek anlamı ile tanıştım. 10 yaşımdaydım Hocam okulun koridorunda beni gördü, top attı bana durdurdum, bir daha attı, ‘durdurursan seni takıma alacağım’ dedi, durdurdum ve takıma gidim. 24 yaşındaydım şu an, o süreçten sonra Hocamla çalışmaya başladım. 

Üç gün önce imza attım

Futbol hocam aynı zamanda Beden Eğitimi öğretmenimdi. Okul takımındayken şampiyon olduk. 14 yaşımda Eskişehirspor A takımında oynuyordum. 19 yaşımdayken ayrıldım Eskişehir’den. İzmir Konakbelediyespor’a transfer oldum. Sonra Ukrayna’ya transfer oldum, bir sezon burada geçirdim, 10 tane şampiyonlar ligi maçına çıktım orada. Sonrasında Galatasaray’da bir buçuk senem geçti, 18 gol attım. Oradan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget SK’ya transfer oldum. Geçen sene de İspanya Tenerife transfer oldum. Şimdi de ispanya Sporting Club de Huelva’ya transfer oldum, üç gün önce imza attım. 

Futboldetay2

‘Kadın futbol oynar mı’ eleştirilerine ben de maruz kaldım

Yaşıtlarına da seslenen Sadıkoğlu, şöyle konuştu;

Spor yapmalarını isterim, basketbol olabilir, futbol olabilir, voleybol olabilir. Sporun toplumda birleştirici bir özelliği var diye düşünüyorum. Önce kendilerine bir spor dalı seçsinler, içinde bir kıvılcım olur kendini görürsün ve çalışarak kendini geliştirebilirsin. Sürekli antrenman yapıyorum. Ayın sonunda takım toplanacak İspanya’ya gideceğim. İspanyolca ders alıyorum. Gelecekte adımı duyurabilecek bir oyuncu olmak istiyorum. Hiçbir zaman pes etmesinler. Bana da çok eleştiride bulundular. ‘Kadın futbol oynar mı’ eleştirilerine ben de maruz kaldım.  Oynayabileceğinin en iyi örnekleri bizleriz zaten. Daha fazlasını da yapabiliyoruz. 

Dil bilmiyordum ama hayallerim konuşuyordu

Dil eğitimi alıyorum şu an, dil bilmeden çok zorlandım ilk zamanlar ama orada isteğim, hedefim, hayallerim konuşuyordu. Zor olacağını bilerek gidiyorum. Her şey zor, kolay bir şey yok hayatımda. Evet zorlandım, çok zor zamanlar da geçirdim, bir hedefiniz varsa ama gidebildiğiniz kadar gideceksiniz, daha iyi olması için. Hayallerim Türkiye’yi yurt dışında temsil etmek. Buradaki kardeşlerime rol model olmak istiyorum ve hayallerime ulaşmak istiyorum. 

Futboldetay3

Arkasında durursanız Eskişehir’de böyle yetenekler çıkıyor

Beden Eğitimi Öğretmeni- Futbol Antrenörü Rıfat Çiçek ise genç yetenek Birgün Sadıkoğlu’nu keşfetme sürecini şu sözlerle anlattı, “Okul koridorunda keşfettim, top oynuyorlardı. Topa çok hızlı bir şekilde vurdum, ayağının içi ile durdurdu, ‘bir kere daha vur sana futbolu öğreteyim’ dedim, o gündür bugündür beraberiz. Arkasında durursanız Eskişehir’de böyle yetenekler çıkıyor. Eskişehir bu anlamda şanslı bir il ancak üzerinde durursanız olur. Evet Birgül bir yetenek ama yüzde 98’i çalışmak ile oldu. Birgül benim ilk futbolcum, biz artık baba kız olduk, onun gururu çok değişik. Velilere şunu söylemek isterim, çalışmadan olmuyor, Birgül şu anda dahi antrenmanlarını yapıyor. Günlük standart antrenmanlarını yapıyor. Yani sürekli çalışmak gerekiyor”

Futboldetay1

Muhabir: Fatih Arduç