Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez seçim sonucu hakkında yaptığı değerlendirmede, “Bay Kemal şimdi şarampole yuvarlandı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'la yola devam diyoruz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, il binası önünü dolduran kalabalığa seslendi.
Dönmez şöyle devam etti;
“Bugün şu an Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. İlk fırsatta eve gider gitmez herkes bir duaya kapansın, secdeye kapansın şükrederim. Şükredelim ki bereketlensin zaferlerimizin sayısı artsın inşallah. Öncelikle bu 1 buçuk aylık kampanya süresi içerisinde bana ve dava arkadaşlarımıza göstermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sokak sokak mahalle mahalle ilçe ilçe dolaştınız. Bizim gidemediğimiz yerlere sizler gittiniz. Sonunda zafer geldi, zaferiniz mübarek olsun, kutlu olsun. Eskişehir kazandı Türkiye kazandı. Türk Dünyası kazandı. Bakın başka kimler kazandı. Afrika kazandı, Asya kazandı, Amerika kazandı, Avrasya kazandı. Tüm Türk dünyası kazandı. Ama kaybedenler sadece şunlar PKK ve yandaşları, FETÖ’cü ve yandaşları kaybetti. Bay Kemal birinci turdan sonra kaybedeceğini anlayınca baktı ki oylar sağ tarafta “Milliyetçilerin oyunu almam lazım” dedi. Direksiyonu aniden sağa kıvırdı. Ben de dedim “Bak bu virajı alamayacaksın. Bay Kemal şimdi şarampole yuvarlandı. Oldu Bay Bay Kemal. Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’la yola devam ediyoruz. İyiler, doğrular, güzeller, hakikatin yanında olanlar her zaman kazanmıştır. Hiçbir zaman kaybetmemiştir. Şimdi de adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'la yola devam diyoruz. İnşallah bakın çok güzel bir yol, çok güzel bir yolumuz var” dedi.
“Dünya bir liderin nasıl olduğunu gördü”
AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, parti binası önünde yaptığı seçim değerlendirmesinde, “Öncelikle bu uğurda gösterdiğiniz her çabaya, her adıma çok teşekkür ediyorum. Sadece Cumhurbaşkanım adına değil, tüm Türkiye adına, Türkiye’ye gönül vermiş tüm dünya vatandaşları adına çok teşekkür ediyorum. Başkanlarımın dediği gibi bu zaferin kaybedeni yok kardeşlerim, hiçbirimiz kaybetmedik, Türkiye kazandı, Eskişehir kazandı, Dünya kazandı inşallah. Dünya bir liderin nasıl olduğunu görüyor, gördü, görecek. Ustalığı bitirdik, üstatlığa geçiyoruz inşallah. Canım kardeşlerim Eskişehir adına bitmedi, daha çok yolumuz var. Yürüyeceğiz ve yürürken şerefi, onuru, zaferi göstereceğiz inşallah hep birlikte. Dileğim odur ki; bugün tarihe not düşelim ve bugün tarihte günümüzü yeniden yazacak bir tarih olsun inşallah. Hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Daha çok yapacak işimiz var. Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.
“Asla şımarmayacağız, asla rehavete kapılmayacağız”
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ise “Mazlumlara sırdaş olan, gariplere yoldaş olan, doğru adam Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları hepinize selam olsun. Milli direnişçilere selam olsun. Bozkurtlara selam olsun. Alperenlere selam olsun. Değerli kardeşlerim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vefanızı gösterdiniz, sizlere yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu vefanızı göstermeye devam edeceksiniz. Buna yürekten inanıyorum. Sezai Karakoç ne diyor biz yarış bittikten sonra da koşan atlarız. Biz gelecek seçimler için değil, gelecekler nesiller için koşturan bir teşkilatız. Asla şımarmayacağız, asla rehavete kapılmayacağız. Bıkkınlık yok, yorulmak yok, durmak yok yola devam inşallah” ifadelerini kullandı.
KAYNAK: Haber Merkezi