Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan Havacılar Parkı yaz aylarında dolup taşarken bu sene ışıklandırmanın yetersiz kalmasıyla birlikte sessizliğe büründü.
Tepebaşı ilçesinin büyük parklarından biri olan Havacılar Parkı, her yaz dolup taşarken bu yaz ışıklandırmanın yetersiz olması sebebiyle tepki topluyor.

Yaz bitiyor aydınlatma yapılmadı

Aylardır yetersiz gelen ışıklandırma sebebiyle akşam saatlerinde değil parkta oturmanın, parkın içinden geçenlerin dahi korktuğu bir alana dönüştüğü ifade ediliyor. 

Özellikle çocuklu aileler parkın içinden geçerken dahi tedirgin oldukları dile getiriliyor. Öte yandan akşamları serinlemek için termosunu alıp parka gelen vatandaşlar kendi ışıklarını yanında getirdiklerini ya da artık parka gelmediklerini söyleyerek bu durumdan rahatsızlıklarını belirtti.

Parkta bazı ışıkların arızalı olması nedeniyle az ışıklandırma olması,  bazı ışıkların da ağaçların arkasında kalması sebebiyle etkisini yitirdiği görüşürken çevre mahallelerde oturan vatandaşlar bu durumun bir an önce düzeltilmesini bekliyor. 

Muhabir: Beste Temel