Zirve, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi'nin ortaklığıyla gerçekleştirildi ve iki gün boyunca devam etti. Kapanış oturumları Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlendi. Kapanış oturumlarında Prof. Dr. Sevil Acar "Fosil Kaynak Kullanımının Azaltılmasında Ekonomik ve Toplumsal Etkiler", Hasan Aksoy "Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Adil Dönüşüm", Av. Özlem Altıparmak "İklim Değişikliğine İnsan Hakları Temelli Yaklaşım", Prof. Dr. Cengiz Türe "Eskişehir'in Karbon Ayak İzi ve İklim Değişikliğinden Zarar Görebilirliğinin Değerlendirilmesi" konularında görüşlerini paylaştılar. İlk gün ise Prof. Dr. Ali Demirsoy, Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Prof. Dr. Osman Balaban, Prof. Dr. Sermin Onaygil, Teoman Alptürk, Prof. Dr. Ela Babalık ve Prof. Dr. Didem Evci Kiraz sunum ve konuşmalarını gerçekleştirdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, zirvenin verimli geçtiğini ve yol gösterici olduğunu belirtti. Büyükerşen, konuşmacılara teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi Seramik Atölyelerinde yapılan seramiklerle hediye verdi. Eskişehir İklim Zirvesi, fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Zirve süresince, sera gazı emisyonlarının azaltılması, ekoloji ve kentler, sürdürülebilir enerji kaynakları, çevre dostu politikalar ve halk sağlığı gibi birçok konu tartışıldı. Uzmanlar, daha etkili adımlar atmak için iklim değişikliği konusunda stratejiler üzerine görüş alışverişinde bulundu. Eskişehir İklim Zirvesi, çevre ve iklim konularında çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirme ve yol gösterici olma amacıyla önemli bir farkındalık yarattı.

Kaynak: Fatih Arduç