Aldığı ödüller ve katıldığı festivallerle sıkça adından söz ettiren Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, çalışmalarına ‘kumpanya’ mantığı ile devam ediyor. Yıl boyunca tiyatro gösterileri düzenleyen Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, aynı zamanda da tiyatro eğitimlerini de sürdürüyor. 

Odunpazarı Belediyesi Tiyatrosu, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Özel Yetenek Sınavı ile 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi öğrencilerini belirledi. Çok sayıda adayın katıldığı tiyatro seçmelerinde, adaylar Genel Kültür, Sahne, Dans ve Şan sınavından oluşan 4 aşamalı bir sınava tabi tutuldu. Seçmelere giren ve başarılı olan 24 aday, Odunpazarı Belediye Tiyatrosunun yeni eğitim-öğretim dönemi öğrencileri olarak belirlendi. Odunpazarı Belediye Tiyatrosu’nun 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi öğrencileri ise şu isimler oldu; “Bedirhan Köseoğlu, Berke Ünal, Ekin Çevik, Emre Candemir, Enes Saylar, Faruk Aydın, Hossein Aliza Dehzonos, Hilal Demirbaş, Murat Avzet Asan, Pelin Gönlüşen, Serhat Baloğlu, Serra Ayva Özer, Sevilay Oğuz, Özcan Yiğit Karabacak, Tufan Aydın, Zehra Göde.” Yaz Dönem Atölye Sonucunda 2024-2025 Dönemine Hak Kazananlar ise şu isimler oldu; “Ayşe Ceyda Saka, Elçin Ulusoy, İrem Avcı, Kadir Sırmalı, Melih Oruç, Şevval Yaşasın, Uğurcan Çorbacı, Yarcan Cemre Asema.” 

Odunpazarı Belediye Tiyatrosu, 1 yıllık eğitim süresi boyunca; Sahne ve Oyunculuk Dersleri, Oyunculuk Biçemleri, Geleneksel Türk Tiyatrosu, Çocuk Tiyatrosu, Ses ve Konuşma, Şan, Dans, Dekor Tasarım, Kostüm Tasarım, Doğaçlama gibi uygulama derslerinin yanı sıra, Yönetmenlik, Proje Gerçekleştirme, Dünya Tiyatro Tarihi, Türk Tiyatro Tarihi, Oyun Yazarlığı ve Dramaturgi gibi kuramsal dersler de verecek. Ayrıca eğitim süreci boyunca, çeşitli branşlarda atölye çalışmaları da düzenlenecek. Öğrenciler aldıkları bir yıllık eğitim onucunda, eğitmenlerin yöneticiliğinde Dünya Klasiklerinden oyunları proje olarak geliştirecek ve sahneye koyacak.

Muhabir: Beste Temel