Eskişehir'de kurutulmuş çeşitli bitkiler, çiçekler, baharatlar ve çeşitli ürünlerin satışını yapan aktarlar, özellikle yaşlı vatandaşların bir bölümünün için numaralı sağlık adresi haline gelmiş durumda. Eczacı Özlem Özmutlu ve aktar Koray Özkılıç, her iki tarafın da sağlıklı bir yaşama yönelik çözüm arayışlarını işaret ettiler. Ancak, Özlem Özmutlu, vatandaşların aktarlardaki ürünleri bilinçsiz şekilde kullandığını ifade etti ve aktar ürünlerinin daha dikkatli kullanılmasını önerdi.


Özlem Özmutlu, hastalarını eczanelere yönlendirdiğini belirtirken, vatandaşların en doğru ürüne sadece eczane kanalıyla ulaşabileceğini ifade etti. Kendisi, doğru ürünün bulunmasının ve kullanılmasının uzun süre alabilir olduğuna dikkat çeken bir konuşma yaptı. Bu yüzden vatandaşları, en detaylı bilgilere ulaşabilecekleri ve doğru ürünleri bulabilecekleri yer olan eczanelere yönlendirmeye devam ediyor.

Diğer taraftan uzun yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç, herkesin farklı iyileştirme yöntemleri kullandığını ve bu konuda eczacıların kontrolsüz kullanıma karşı uyarılarının haklı olduğunu söyledi. Her iki tarafın da sağlıklı bir vücut oluşturma amacında olduğunu belirtti ve yine de her bir işletim sisteminin farklı olduğunu vurguladı.

Kaynak: İHA