Eskişehir’de bir dönemin geleneği nostalji haline geldi. Eskişehir’de vesikalık fotoğraf çektirmenin maliyeti arttıkça vatandaşlar sadece zorunlu kaldığı için fotoğraf çektirmeye başladı.

Dijitalleşen dünyada herkes fotoğrafçı oldu 

Artık kaybolacak meslekler arasına girmeye yüz tutmuş fotoğrafçılar eskiden günde onlarca vesikalık veya hatıra fotoğrafı çekerken şimdilerde ise sadece resmi evraklar için çekmeye başladı. Bunun yanı sıra artık herkesin sahip olduğu Android telefonlar sayesinde artık çekilen fotoğraflar galerilerde tutuluyor. Herkes kendinin fotoğrafçısı oldu.

Fiyatlar etkiliyor

Eskişehir’de bir vesikalık fotoğraf çektirmenin maliyeti en az 150 lirayken en fazla 250 lira oldu. En az dörtlü vesikalık basılabilen fotoğrafçılarda dörtlü bir vesikalık fotoğraf en az 150, en fazla 250 lira oldu. Vatandaş yeniden fotoğraf çektirmek yerine de sonradan elinde olan fotoğrafı çoğaltarak daha az para ödemek istiyor.

Fotoğrafçılar dış çekimlere yöneldi

Geçen yıllarda sadece vesikalık fotoğraf çekerek kazancını sağlayan fotoğrafçılar artık geçimini karşılayamadığı için yeni nesil dış çekime yöneldi. Düğün, nişan gibi önemli organizasyonlarda sağladığı kazanç ile çarkını ancak çevirebiliyor.

Muhabir: Beste Temel