Milyonlarca öğrenciyi kapsayan vergisiz telefon satışlarının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Tarih konusunda henüz net bir açıklama yapılmazken, ÖTV ve KDV'siz olarak satılacak cep telefonlarının satışlarının ne zaman başlayacağına ilişkin detaylar yakın bir tarihte netlik kazanacak.

Bakan Şimşek’ten vergisiz telefon açıklaması

Basın toplantısında konuyla ilgili ayrıntılı bilgi veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yükseköğrenim gören gençlere bir defaya mahsus olacak şekilde cep telefonu ve bilgisayar alımında sağlanacak vergi muafiyetiyle ilgili bir çalışma olduğunu dile getirdi. Ancak Bakan Şimşek, çalışmaya ilişkin daha fazla detay paylaşamayacağını sözlerine ekledi.

Önerilen düzenlemenin yasal bir düzenleme gerekip gerekmeyeceği, yani konunun Meclis'in açılmasını bekleyip beklemeyeceği sorusu üzerine Şimşek, "Yasal düzenleme gerektiren konular tabii ki Meclis'in açılmasını gerektirir. İdari karar gerektirenler ise idari kararla yapılır. Ancak henüz ne zamanlama ne de içerik konusunda kesinleşmiş bir plan üzerinde değerlendirmelerimizi belirlemeyiz" yanıtını verdi.

Açık öğretimde okuyanlar da yararlanacak

Vergisiz telefon satışından yükseköğrenimde ve açık öğretimde okuyanlar da dahil olmak üzere 7 milyon öğrenci yararlanabilecek. Vergisiz olarak satılacak telefon modelleri Türkiye'de üretilen telefonlar arasından seçilecek ve bir üst sınır belirlenecek. Türkiye'de üretilen telefon markaları arasında Samsung ve General Mobile bulunurken, Huawei ve Apple bu listede yer almıyor.

Vergisiz telefon satışına ilişkin daha fazla ayrıntının, yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar alımında sağlanacak vergi muafiyeti ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından paylaşılması bekleniyor. 

Eskişehir’de vergisiz telefon satışı tarihi

Konu ile ilgili net tarih belirlendiğinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Eskişehir’de de vergisiz telefon satışlarının başlanacağı ifade ediliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi