Eskişehir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünde adeta bayram yerine döndü. Şehrin kalbi, Vilayet Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreniyle atmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin de katıldığı törende, Atatürk Anıtı'na sunulan çelenklerin ardından kutlamalar Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen görkemli geçit töreni ile coşkuyla devam etti.

Resmi geçit töreni ile başlayan kutlamada, Vali Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce özel araca binerek halkı selamladı.

Kutlamalara Eskişehirliler yoğun ilgi gösterirken, geçit töreni ve gösteriler büyük bir coşkuya sahne oldu. Konuşmalar ve tören sonrası bulvarı dolduran vatandaşlar, Başkan Ünlüce ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Eskişehirlilerin bayramını kutlayan Ünlüce, "Büyük zaferimizin 102. yılı kutlu olsun. Bağımsızlık aşığı hemşehrilerimin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'e ilelebet sahip çıkacaklarını biliyorum. Cumhuriyet şehri Eskişehir'imizin ve tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Muhabir: Beste Temel