Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konserde sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. 2002 yılında kurulan ve Türkiye’nin başarılı orkestralarından biri olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve “3 Tenor 3 Soprano” (Tenorlar: Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar-Sopranolar: Çiğdem Önol, Funda Saltaş Ateşoğlu ve Esin Talınlı) dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Amaçları geniş halk kitlelerine çok sesli müziği sevdirmek olan "3 Tenor & 3 Soprano" opera aryalarından napolitenlere, çok sesli halk türkülerinden sevilen şarkılara uzanan geniş bir repertuvar ile beğeni topladı.

Orkestra şefi Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası “A.L. Weber’in Operadaki Hayalet” eseriyle konsere başladı. İlk bölüm tüm solistlerin birlikte söylediği “G. Verdi, La Traviata’dan Brindisi” ile sona erdi. İkinci bölümde çok seslendirilmiş türkülere ve Azeri eserlere de yer veren "3 Tenor & 3 Soprano" sanatseverlere geniş bir repertuvar sundu. Konser, düzenlemesi Hasan Niyazi Tura’ya ait olan "Karadeniz Türküsü-Yeni Biteyi Batum" ile sona erdi. Uzun süren alkışların ardından tekrar sahneye çıkarak bis yapan "3 Tenor 3 Soprano" ve Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, düzenlemesi Musa Göçmen’e ait olan “Meksika Halk Şarkısı- La Bamba” ile konseri bitirdi.

Dinleyiciler arasında yer alan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen konseri büyük ilgiyle takip etti. Orkestra şefi Ender Sakpınar'a ve solistlere plaketlerinin takdim edilmesiyle gece sona erdi.

Muhabir: Fatih Arduç