Eskişehir’de bir otel salonunda açılan Alışveriş Festivaline Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’den tepki gelmişti. Eskişehir’de gerçekleşen Moda ve Alışveriş Festivali’ni durdurma kararı alındı. 

Ekiplerin, festivalin kapatılma işlemleri için yolda olduğunu belirten Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen “Eskişehir Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğüne, Tepebaşı Belediyemize yapmış olduğumuz itiraz dilekçelerimiz hemen işleme alındı. Eskişehir Valiliği konuyu acil olarak değerlendirdi ve festivalin kapatılması kararı alındı. Şu anda ekipler yolda olup, kapatılması sağlanacaktır. Destek veren tüm resmi kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu konuda emeği geçen Eskişehir Valiliği’ne, Ticaret İl Müdürlüğü’ne, Vergi Dairesi Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz” dedi. 

ETO Başkanı Güler de festivale tepki göstermişti

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir’deki bir otelde Moda ve Alışveriş Festivali adı altında tekstil, kozmetik ürünü ve takı satışı yapılması hakkında açıklamada bulunmuştu.

Şehir dışından gelip Eskişehir’deki firmaların hakkını gasp eden bir satış uygulamasıyla daha karşılaştıklarını belirten ETO Başkanı Metin Güler, festival adı altında yapılan satışlar nedeniyle Eskişehir’deki firmaların zarara uğratıldığını söylemişti. Festival adı altında yapılan satış sebebiyle tüm yükümlülüklerini yerine getiren, vergisini veren ve istihdam sağlayan Eskişehir’deki firmaların mağdur edildiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, sebep olunan haksız rekabete sessiz kalmayacaklarını kaydetmişti.

Festival adı altında satış yapılan salonun Anemon Otel’in merkezi tarafından İzmir’deki bir firmaya kiralandığını belirten Güler, yaşanılan haksız rekabetin ve sebep olunan mağduriyetin sona ermesi için ilgili kurumlara başvuruda bulunduklarını söylemişti. 

Kaynak: Haber Merkezi