Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ETGB) yönetici şirketi Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı A.Ş. (ATAP A.Ş.), Olağanüstü Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Eskişehir OSB Konferans Salonunda gerçekleşen genel kurula Eskişehir OSB Başkan Vekili ve ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, ATAP A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, Eskişehir Teknik Üniversitesi ek alanında inşaat çalışmaları devam eden teknopark binasındaki son durum ve hayata geçirilmesi planlanan 'Teknoköy' projesi ele alındı. Yatırımların tamamlanması için önemli bir kaynak sağlayacak olan sermaye artışı konusu da gündeme getirildi.

Teknopark ve Teknoköy projesi hayata geçiyor

Genel Kurulda söz alan Eskişehir OSB Başkan Vekili ve ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, yatırımların hızla tamamlanması için yapılan çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Saraç, hayata geçirecekleri projelerle Eskişehir ve Türkiye’nin teknolojik altyapısına katkı sağlayacaklarını vurgulayarak, "Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi'nde teknopark binalarımız bulunuyor. Şimdi de Eskişehir Teknik Üniversitesi yanında bulunan ek alanımızda bir teknopark binasını hızla inşa ediyoruz ve bu inşaatımız devam ediyor. Sonrasında ise OSB merkez kampüsümüzde bulunan alanda ise “Teknoköy” projemize başlamak istiyoruz. Bu projeleri hayata geçirmek amacıyla mali kaynağımızı güçlendirmemiz gerekiyordu. Bunun içinde en büyük ortağımız ve destekçimiz Eskişehir OSB Müdürlüğü bize büyük bir kaynak girişi sağladı” dedi. 

Eskisehirde Teknokoy Projesi Icin Calismalara Hiz Verildi

Fikirler yeni ürünlere dönüşecek

Desteklerinden dolayı Eskişehir OSB’ye teşekkürlerini sunan Saraç, “Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, büyük hissedarımız olarak bize her zaman destek verdi. Girişimciliğin, ekosistemin, Ar-Ge'nin ve inovasyonun önemini her zaman benimsediler. Nitelikli ve yüksek katma değerli sanayinin gelişmesi için bu tür kurumlar ve yatırımlar çok önem taşıyor. Bu merkezlerde hocalarımızın, genç akademisyenlerin ve fikri olan gençlerin bu fikirleri ve hayalleri, önce bilgiye, yeni teknolojilere ve ürünlere dönüşecek. Bu süreçte bize verdikleri destek için Başkanımız Nadir Küpeli ve yönetim kurulu üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

ATAP A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken ise genel kurulda yaptığı sunumda devam eden projelerin durumları hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Telçeken, özellikle Teknoköy projesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Teknopark binası inşaatları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Muhabir: Fatih Arduç