Mesleki ve teknik Anadolu liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinin öğrencilere sunduğu ayrıcalıklar ve çeşitli faydalar hem gençler hem de aileler tarafından tercih sebebi oluyor. Bu okullar, kendi branşlarında uygulamalı dersler vererek öğrencilere iş hayatına hazırlık imkânı sunuyor.

Son dönemde mesleki eğitim programlarına olan ilgi arttı. Taleplerin arttığını belirten meslek lisesi eğitimcileri, akademik başarısı ne olursa olsun tüm öğrencileri mesleki eğitim programlarına beklediklerini ifade ediyor.

Öğrencilerden Gizem Karavil, hedefinin güzellik merkezi açmak ve kendi işletmesini kurmak olduğunu belirtiyor. Bu sebeple Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih ettiğini belirten Karavil, iş hayatına erken girmek ve hayallerini gerçekleştirmek için mesleki eğitimi tercih etti.

Murat Okni, 2004 yılında Yunus Emre Meslek Lisesi torna tesviye bölümünden mezun olduğunu ve şu anda bir özel fabrikada mekanik bakım ustası olarak çalıştığını ifade ederek mesleki eğitimin önemine vurgu yaptı.

Konuyla ilgili olarak Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sırrı Kabadayı, Eskişehir'deki mesleki ve teknik Anadolu liselerine olan yoğun ilgiden bahsetti. Kabadayı, mesleki eğitim programlarının gençlere birçok avantaj sunduğunu, ek puan ve askerlik tecili gibi seçeneklerle ilgili bilgi vererek, gençleri mesleki ve teknik Anadolu liselerine ya da mesleki eğitim merkezlerine davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı