Olay Eskişehir’in merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Fatih mahallesi Dipçin sokakta meydana geldi. 

Edinilen bilgilere göre, kimliği belirlenemeyen bir şahıs, sokakta bulunan bir apartmana girdi. Merdiven boşluğunda park halinde bulunan bisikleti alarak apartmandan çıkan şüpheli, hızla uzaklaştı. Hırsızlık anları, apartmanda bulunan güvenlik kameraları ile saniye saniye kaydedildi.

Yüzünü gizleme gereği duymadan hırsızlık yapan şahsın yakalanması için polis ekiplerince çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Kamera sistemleri caydırıcı olmuyor 

Apartman ve sitelerde meydana gelen ve son zamanlarda artış gösteren hırsızlık olaylarına karşı güvenlik kamerası kullanılması yaygın hale gelse de yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilemiyor. Hırsızlık vakalarında bisiklet ve ayakkabıların çalınması başı çekiyor. Bodrum katta depolanan eşyalara da dadanan hırsızlar, daire kapılarına asılan süs eşyalarına kadar işe yarayan yaramayan ne bulurlarsa çalıp götürüyor.

Zile basana mutlaka bu soruyu sorun  

Gündüz gözüyle yaşanan pek çok hırsızlık olayında insanların çalan kapı zillerini ‘kim o’ demeden veya görüntülü zil kamera sistemine bakmadan kapıyı açmaları hırsızlık olaylarına davetiye çıkarıyor. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları özellikle bu konuda uyarıyor. Ekipler, apartman sakinlerinin, yöneticilerinin ve varsa kapıcıların yabancılara karşı duyarlı olmaları gerektiğinin altını çiziyor. Hırsızlık olaylarına karşı alınacak önlemlerin en başında zile basan kişilere kim olduğu sorulmadan kapıların açılmaması gerektiğini özellikle vurgulayan ekipler, vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyarıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı